Mücadelemiz partilerle değil düzenin kendisiyledir

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Grand Corner Otel’de yemekli bir program düzenledi.

Mücadelemiz partilerle değil düzenin kendisiyledir
06 Mart 2015 - 05:41 - Güncelleme: 06 Mart 2015 - 06:11

İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız’ın ev sahipliği yaptığı buluşmaya Genç Müsiad, Alperen Ocakları, Milli Türk Talebe Birliği, Roman Gençlik Eğitim Derneği, Cansuyu Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Osmanlı Kültür Derneği, Hizmet Önce İnsan İçindir Konfederasyonu temsilcileri katıldı. 

Programda konuşan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, ülkesinin derdiyle dertlenen, Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylara seyirci kalmayıp insanların saadeti için gayret gösteren samimi kişilerle bir arada olduklarını söyledi.

BİZİ AYNI TOPRAKLAR ÜZERİNDE PARAMPARÇA ETTİLER

İzmir Gençlik Kollarının böyle bir program organize etmesine sevindiğini belirten Aydın, “Çünkü bizler aynı toprakların evlatları olmamıza rağmen bir türlü aynı ortamlara gelip dertleşemiyor, sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşamıyoruz. Bizi aynı topraklar üzerinde paramparça ettiler. Peki neden? Bir araya gelemediğimizden dolayı. Farklı fikirlerimizi bir zenginlik olarak görüp ülkemizi, milletimizi, coğrafyamızı kalkındırabilecek bir düzen kuramadığımızdan dolayı. Irak, Suriye, Mısır, Libya gibi ülkeler gözümüzün önünde iken, kendi iç birliğini sağlayamayan ülkelerin ne hale getirildiğini hep birlikte görüyoruz. Bu ülkelerde yaşanan kaosun ülkemizde de olmaması için bu tip birlikteliklere, fikir alışverişlerine her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Toplumun en asli unsuru olan gençliğin aklıselimle hareket etmesinin mecburi olduğunu vurgulayan Aydın, ateş kapıya kadar dayanmışken hangi partiden ve düşünceden olursa olsun hep birlikte ülkeye sahip çıkmak gerektiğini bildirdi. 

SÜNNİNİN NE KADAR YAŞAMA HAKKI VARSA BİR ALEVİNİN DE O KADAR YAŞAMA HAKKI VARDIR

Particilik olsun diye bu çalışmaları yapmadıklarını ve sloganik cümle kurmak için konuşmadığını dile getiren Fatih Aydın,"Kavga üreten, kaos üreten, insanlarımızı aç, fakir, işsiz bırakan, gençlerimizi ahlaken, manen çökerten ve bizleri adım adım uçuruma doğru götüren bu sistemi değiştirip, yerine adil düzeni tesis etmeliyiz." dedi. Devletin en asli görevinin vatandaşın can emniyetini temin etmek olduğuna dikkat çeken Aydın, “Bu ülkede Özgecan’lar ölüyorsa, Yasin Börü’ler ölüyorsa, Fırat’lar ölüyorsa bu devlet kendisini sorgulamak mecburiyetindedir. Bu topraklarda bir Türk’ün ne kadar yaşamaya hakkı varsa, bir Kürt’ün de o kadar yaşamaya hakkı vardır. Bir Sünni’nin ne kadar yaşamaya hakkı varsa, bir Alevi’nin de o kadar yaşamaya hakkı vardır. Çünkü gülümsemenin Türkçesi de güzeldir, Kürtçesi de güzeldir. Ama hüznün Türkçesi de acıdır, Kürtçesi de acıdır. Sömürüldükten sonra Türk olsan ne olur, Kürt olsan ne olur, laik olsan ne olur, dindar olsan ne olur. Mesele bu zalim sistemin, düzenin değişme meselesidir. Mücadelemiz kişilerle, partilerle değil, zihniyetlerle olmalıdır. Düzenin ta kendisiyle olmalıdır.” ifadelerini kullandı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum