Murat Ülker'in zenginlik öyküsünü bir de Ülker işçileri anlattı

Evrensel Gazetesi, Ülker’in Cevizlibağ’da bulunan fabrikasında çalışırken sendika değiştirdikleri için işten atılan işçilerle, Murat Ülker’in Türkiye’nin en zengini olmasını konuştu. -

Murat Ülker'in zenginlik öyküsünü bir de Ülker işçileri anlattı
06 Mart 2015 - 13:41

Forbes dergisinin dünyanın en zenginleri listesi önceki gün açıkladı. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 79.2 milyar dolarlık servetiyle bu yıl da listede birinci sırada yer aldı. Türkiye’den ise listeye 32 kişi girdi. Zenginler listesine Türkiye’den 32 isim girerken Murat Ülker 4.4 milyarlık servetiyle Türkiye’nin en zengini oldu. Ülker’i Hüsnü Özyeğin (2.7 milyar dolar) Semahat Sevim Arsel 2.6 milyar dolarla takip etti. 

Evrensel Gazetesi, Ülker’in Cevizlibağ’da bulunan fabrikasında çalışırken sendika değiştirdikleri için işten atılan işçilerle, Murat Ülker’in Türkiye’nin en zengini olmasını konuştu. İşte işçilerin söyledikleri: 

Mustafa Çakar :  Ben 15 senedir Ülker’de çalışmama rağmen kenara bir lira para koyamadım. Ama Murat Ülker servetine servet katıyor. Murat Ülker’in servetini bu kadar artırmasının sebebi bizim gibi binlerce işçiyi sefalet ücretine mahkum etmesidir. Fabrikalarda taşeron işçi çalıştırarak, fazla mesailerle servetine servet katmaya devam ediyor. Biz ise sendika seçme özgürlüğümuzu kullandığımız için atıldık. 

Özcan Keleş: Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz. Yıllardır işcilerin hakkını yiye yiye büyüdü, bugüne geldi. Zengin olmanın yolu sömürü. Murat Ülker de sömürmeyi herkesten iyi biliyor. 15 sene önce hiçbir kamu kuruluşuna giremeyen Ülker, şimdi dünyada birçok firmayı kendi bünyesine kattı. İşçiye sefalet ücretini reva görerek köle gibi çalıstırarak, 12 saat fazla mesai ile zengin oldu. Az işçi ile çok iş yapmayı kendine kazanç haline getiren Ülker büyümeye devam ediyor.  İşçilerin geçmiş dönemde sahip olduğu hakları tek tek elinden aldı. Taşeronu fabrikalara doldurdu. Sonra ne mi oldu? Türkiye’nin en zengini oldu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum