Olaf Scholz, BAE'yi ziyaret etti

Scholz, temasları kapsamında Suudi Arabistan'dan Abu Dabi'ye geçti. Al Nahyan, Alman Şansölyesi ile görüşmesi sonrası, "Almanya ile seçkin stratejik ortaklığımız var" dedi.

Olaf Scholz, BAE'yi ziyaret etti
25 Eylül 2022 - 17:29
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, iki günlük Körfez turuna çıktı.
 
Scholz, ziyaretleri kapsamında ilk durağı olan Suudi Arabistan'ı ziyaretti.
 
Buradaki temaslarını tamamlayan Scholz, ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) geçti.
 
Körfez turunda gündem enerji
Avrupa'nın enerjide darboğaz yaşadığı bir dönemde Scholz'un bu iki ülkeye düzenlediği ziyaretler dikkatlerden kaçmadı.
 
Bloomberg, "Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, daha fazla enerji arzını güvence altına almaya bakıyor. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile hidrojen ithalatı da dahil olmak üzere gelecekteki iş birliğini görüşmek üzere bir araya geldi." diye yazdı.
 
Suudi Arabistan'dan sonra BAE'ye gitti
Aynı haberde, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkileriyle mücadele verdiğine vurgu yapıldı.
 
Öte yandan Almanya Başbakanı'nı, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Mariam Al Mheiri ve Almanya'nın BAE Büyükelçisi Alexander Schoenfelder karşıladı.
 
Scholz, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.Al Nahyan: Almanya ile seçkin stratejik ortaklığımız var
Al Nahyan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Almanya ile yakın bir dostluğumuz ve seçkin bir stratejik ortaklığımız var." dedi.
 
BAE lideri, "Bugün, Şansölye Olaf Scholz'un bu ilişkileri ilerletmesi ve enerji güvenliği, emisyon azaltma ve iklim eylemi gibi öncelikli alanlarda iş birliğini güçlendirerek ortak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamasından memnuniyet duydum." ifadesini kullandı.
 
Hidrojen stratejisi için imzalar atıldı
Abu Dabi merkezli The National gazetesi, BAE'nin bazı Alman şirketlerle hidrojen stratejisi geliştirmek için anlaşma imzalandığını duyurdu.
 
“Hidrojen pazarının yüzde 25'ine ulaşma hedefimize odaklanmaya devam ediyoruz” diyen Enerji ve Altyapı Bakanı Suhail Al Mazrouei, "Amacımız, BAE'nin enerji geçişinde hidrojenin rolü konusunda dünya lideri bir otorite haline geldiğini görmek." şeklindeki hedefi paylaştı.Scholz: Suudi Arabistan ile çalışmalıyız
Olaf Scholz, dünkü mesajında, "Almanya'da yılın başından bu yana geniş kapsamlı kararlar alarak kömür, petrol ve gaz tedarikini güvence altına aldık. Bugün muhtemelen üstesinden geleceğimizi söyleyebiliriz." dedi.
 
Bölgesel güçlerle siyasi iş birliğini de güçlendirmeyi amaçlayan Scholz, "Yemen'deki savaş sorununu veya İran sorununu çözmek istiyorsak Suudi Arabistan ile çalışmalıyız." diye ekledi.
 
Olaf Scholz, BAE yi ziyaret etti #3

YORUMLAR

  • 0 Yorum