Orman yangını felaketinde son durum

Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan yangınların 119'u kontrol altına alındı. Devam eden 7 yangın için mücadele sürüyor.

Orman yangını felaketinde son durum
02 Ağustos 2021 - 02:22

Türkiye büyük bir yangın felaketiyle karşı karşıya.

Son 5 günde başlayan, hava sıcaklığı, rüzgar gibi nedenlerle büyüyerek birçok farklı noktada ormanlarımızı saran alevlerle mücadele sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden mücadeleye ilişkin son bilgileri paylaştı.

YANGINLARDAN 119'U KONTROL ALTINDA

Pakdemirli açıklamalarında, 28 Temmuz'dan bugüne değin çıkan yangınların 117'sinin tamamen söndürüldüğünü ya da kontrol altına alındığı bilgisini verdi.

Bakan Pakdemirli'nin kamuoyunu bilgilendirdiği açıklamalarının hemen ardından  Muğla'daki Kavaklıdere yangını da kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı, bu güncellemeyi de sosyal medya hesabından duyurdu. Böylece devam eden yangın sayısı 7'ye düştü.

Orman yangını felaketinde son durum #1

SICAK VE KURU HAVA DEVAM EDECEK

Yangın bölgesinde çarşamba gününe kadar nem oranının düşük olacağını belirten Pakdemirli, yaklaşık 1 hafta boyunca sıcak ve kuru havanın devam edeceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Devam eden yangınlarımız Antalya'yı biliyorsunuz, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas ve Seydikemer yangınları devam ediyor. Yeni gelen bilgiye göre Seydikemer yangını soğutma çalışmaları başladı. Gün içinde Menteşe'de çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Hozatlı'da bir yangın şu anda devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık."

YORUMLAR

  • 0 Yorum