Özhaseki Refah-Yol'u görmedi: Hem başarısız hem gerçekleri saptırıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, derin ekonomik krize rağmen AKP'nin başarılı olduğunu söylemesi tepkileri arttırıyor.

Özhaseki Refah-Yol'u görmedi: Hem başarısız hem gerçekleri saptırıyor
19 Eylül 2021 - 10:00

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Edremit'teki bir otelde, 201 belediye başkanının katılımıyla düzenlenen “Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Özhaseki'nin "Ekonomide başarılı mıyız? Evet. Bitmiş bir ekonominin üzerine geldik, başarılıyız çok şükür. İstediğiniz geçmiş iktidarlarla kıyaslayın hepsinde başarılıyız" şeklindeki sözleri tepki topladı.

Ülkedeki derin bir ekonomik krize ve alım gücündeki büyük kayıplara rağmen AKP'nin ekonomide başarılı olduğunu söyleyen Özhaseki'nin "İstediğiniz geçmiş iktidarlarla kıyaslayın hepsinde başarılıyız" şeklideki sözleriyle Milli Görüş lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın başbakanlığını yaptığı Refah-Yol iktidarındaki efsane başarıları yok sayarak AKP'nin gelmiş geçmiş en başarılı iktidar olduğunu anlatması tepki topladı.

AKP’nin 19 yıllık iktidarında başarılı bir tablo çizdiğini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bu konuda zaten tartışma bile yapılmıyor. Ekonomide başarılı mıyız? Evet. Bitmiş bir ekonominin üzerine geldik, başarılıyız çok şükür. Ulaştırmada başarılı mıyız? Başarılıyız, rakamları söylememe gerek yok. Sağlıkta, çok şükür. Pandemi döneminde bile birçok ülkenin, Avrupa’da ‘Güçlüyüm’ diyen ülkelerin sınıfta kaldığı bir ortamda yüzümüzün akıyla bu işleri yaptık ve pandemi döneminde bile 30’a yakın sağlık tesisi açılışı yaptık. Enerjide başarılıyız. Hükümete geldiğimizde 33-34 bin megavatlık gücümüz varken neredeyse 100 bin megavata yakın yüzde 60’ı da yenilenebilir enerjiden olmak üzere bir enerji kaynağına sahip olduk. Savunma sanayinde başarılıyız. Yani hükümet etme noktasında aklınıza hangi bir alan geliyorsa Allah’a çok şükür hepsinde başarılıyız. İstediğiniz geçmiş iktidarlarla kıyaslayın hepsinde başarılıyız. Bu konuda AK Partili arkadaşlarımız başlarını dik tutabilirler. Evet eksikliklerimiz olabilir. Ufak tefek bilmeden de olsa yanlışlık yapabiliriz, insanız ama o hatalarımızdan çabucak dönüp ders alıp en iyisini yapma yolunda da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum