PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFINDAN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASI

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 2 Şubat 2020 tarihinde yapılacağı ve dereceye girenlere umre ile 2 bin çeşit ödül verileceği açıklandı.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFINDAN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASI
14 Aralık 2019 - 03:52

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla 2 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, sınavda dereceye girenlere umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit ödül verileceği belirtildi.

 

Yapılacak yarışmayla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sultangazi Temsilcisi Ahmet Ural; 7 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyenin verileceği yarışmada ayrıca yarışmaya kayıt yapan herkes arasından kura yoluyla 3 yarışmacıya bir adet cumhuriyet altını, bir adet yarım altın ve bir adet çeyrek altın ödül verileceğini aktardı.

 

Ural "Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı, yaşanmadığı ev, ruh, gönül kalmasın diyerek birçok etkinliğe imza atan Peygamber Sevdalıları Vakfımız, Hazreti Peygamberi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) toplum hayatının öznesi yapma amacına hizmet edecek 'O’nu Oku, O’nu Yaşa' temalı siyer yarışması düzenleyecektir. 17 Ocak 2020 tarihine kadar başvuruları alınacak olan Siyer Yarışması 2 Şubat 2020, Pazar günü saat 11.00'de yapılacaktır." dedi.

"O’nu tanımanın yolu O’nu okumaktan geçer"

 

Siyer Yarışması'ndaki gayelerinin Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu söyleyen Ural, "İşte örnek, işte model, Allah’ın rol model numune olarak bize gösterdiği Fahri Kâinat-ı anlamak, tanımak hayatımıza taşımak, onunla hayat bulmak için O’nu tanımak gerekir. Onu tanımanın yolu da O’nu okumaktan geçer. Düzenleyeceğimiz Siyer Yarışması hem O’nu tanımaya vesile olacak hem de umre ödülleri de dahil binlerce ödülün kapılarını aralayacak. Siyer yarışmasıyla, belki de 'Kim beni vefatımdan sonra ziyaret ederse, hayatımda ziyaret etmiş gibidir' hadisine mazhar olup umreye gitme kapıları açılır. Haydi, O'na yolculuk yapmaya..." diye konuştu.

 

"Peygamber Efendimiz sosyal hayatın, tüm statü ve rollerinin en iyi modelidir"

 

Yaşadığımız buhranlı hayatın, manevi boşluğun yegâne reçetesinin Kur’an’ın mücessemleşmiş, ete kemiğe bürünmüş hali Resulullah (aleyhisselatu vesselam) olduğuna vurgu yapan Ural, "O en iyi baba, en iyi öğretmen, en iyi evlat, en iyi eş, en iyi dosttur. Sosyal hayatın, tüm statü ve rollerinin en iyi modelidir. Kur’an’ın dile getirdiği en güzel örnektir. Biz hem dünyamızı hem de ahiretimizi cennet yapmak istiyorsak yol bellidir. 'Onu Oku O’nu Yaşa' sloganıyla hareket eden Peygamber Sevdalıları Vakfımız, Resulullah’ın insanlara örnek olan yaşantısının hayata taşınması gayesini düstur edinerek siyer yarışması düzenlemektedir." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin mesajını hayatımıza taşımalıyız"

 

Asrısaadetin yeniden yaşanmasının Peygamberimizin sünnetinin yeniden ihya edilmesiyle mümkün olacağını belirten Ural, "Siyer yarışmasının gayesine matuf bir rolü yerine getirmesini diliyoruz. Peygamberimiz her beşer gibi vefat etmiştir. Ama O'nun sireti ve sünnetini yaşama ve yaşatma ülküsünü yerine getirerek onu asrın idrakine göre bir kez daha okumalı, yaşatmalıyız. Böylelikle; gönüllerin, hanelerin ve her bir ferdin; çorak toprakların suya kavuştuğu gibi Muhammed'i iklime kavuşarak Asr-ı Saadet’in yeniden yaşanmasını sağlamış oluruz. 'O’nu Okumak, O’nu Yaşamak' sadece kronolojik bir silsile halinde peygamberimizin hayatını okumak demek değildir. O’nun mesajını hayatımıza taşımak, şerha şerha çatlamış dudaklara merhem olmak, gönül dünyamızı aydınlatmaktır. Siyer yarışmasının bu amaca matuf olmasını diliyoruz." dedi.

 

Kategoriler ve sorumlu olunan kitaplar

 

Düzenlenecek sınavın kategorileri ve sorumlu kitapları hakkında da bilgi veren Ural, daha sonra şunları kaydetti:

 

"1'nci kategori (4 ve 5. sınıf öğrencileri), 2'nci kategori (6-7 ve 8. sınıf öğrencileri), 3'üncü kategori lise öğrencileri (9-10-11 ve 12. sınıf) ile örgün eğitimde okumayıp 2003 ve sonrası doğumlu olanlar ve 4'ncü kategori diğer (belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar) şeklinde olacaktır.  Yarışma kitapları 1'inci ve 2'nci kategori: Yazar Sadullah Aydın’ın Semere Yayıncılığın 'Peygamber (sav) Zamanına Bir Yolculuk' adlı eseri 3'üncü ve 4'üncü kategori: Yazar M. Hüseyin Özdemir’in Semere Yayıncılığın 'Son Peygamber Hz. Muhammed’in (Aleyhissalatu Vesselam) Hayatı' adlı eseri olacaktır.

 

Yarışmanın yer, tarih ve saatleri hakkında bilgi veren Ural, "Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com  ve http://www.siyersinavi.com web sayfalarında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde 2 Şubat 2020 Pazar günü 11.00-13.00 (TSİ) saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri SMS yolu ile iletilecektir. Yarışmanın gerçekleştirilmesi: 1'inci ve 2'nci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, 3'üncü ve 4'üncü kategoride 80 soru ve 100 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

 

“Peygamber Sevdası Engel Tanımıyor”

Peygamber Sevdasının engelleri aştığını belirten Ural, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Vakfımız tarafından, çalışan emekçi kardeşlerimizin sınava hazırlanabilmeleri ve özellikle görme engelli vatandaşlarımızın da bu hayırlı yarıştan mahrum kalmamaları için yarışma kitaplarımız seslendirilmiş olup vakfımızın internet sitesinde mevcuttur. Bu konuda hiçbir engel tanımıyoruz. Sınav yapılacak binaya gelemeyecek kadar hasta ve yatalak olan hastalara, yine görme konusunda engeli bulunan hastalara sınav görevlileri tarafından yardımcı olunacak ve sınava dahil edileceklerdir. Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi ve evlere ulaşması konusunda her türlü engeli aşmaya kararlıyız. Bu durumda olan vatandaşlarımızın tek yapmaları gereken yarışmaya kayıt yaparak kendi durumlarını vakıf yetkililerine bildirmeleri. Vakıf yetkilileri bu konuda vatandaşlarımıza her türlü desteği verecek ve engeller beraber aşılacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum