Polisten Furkan Vakfı Üyelerine Engelleme ve Siren Rezaleti

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul eşini ziyarete giderken yaşadıkları sıkıntılarla ilgili milligazeteye özel açıklamalarda bulundu.

Polisten Furkan Vakfı Üyelerine Engelleme ve Siren Rezaleti
07 Haziran 2022 - 18:53 - Güncelleme: 07 Haziran 2022 - 19:02
Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul geçtiğimiz ay Adana’da gözaltına alınarak tutuklanmış ve Ağrı’da bulunan cezaevine gönderilmişti. Bugün cezaevinde Kuytul’u ziyaret eden ailesi, yol boyunca engellemelere maruz kaldı.

Geçtiğimiz ay gözaltına alınan ve tutuklanarak Ağrı’daki Patnos L Tipi Cezaevi’ne gönderilen Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’u bugün ziyarete giden eşi Semra hanımefendi gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Adana’dan Ağrı’ya gidene kadar yol boyu engellemelere maruz kalan Semra Kuytul ve vakıf gönüllüleri cezaevi çıkışında boş bir alanda durdukları sırada polislerin “siren” çalarak engellemesine maruz kaldı.

BASİT SEBEPLERLE SORUŞTURMALAR AÇILIYOR
Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, “Oldukça çok uzak bir cezaevinde. Cezaevinde çok basit sebeplerle soruşturmalar açılıyor. Cezaevinde telefon görüşmesini yasaklamaya çalışıyorlar diye tahmin ediyoruz. O kadar yol gittik ancak 1 saat görüşebildik. Adana’dan Ağrı’ya kadar her geçtiğimiz ilde, ilçede polis karşılıyor. Gidip gitmediğimiz kontrol ediliyor” dedi.
KIRMIZI IŞIKTA BİLE DURMAMIZA DAHİ İZİN VERMEDİLER
Semra Kuytul, “Daha önce cezaevinde kaldığı 2 sene boyunca her görüş çıkışta açıklama yapardık. Sevenleri, haber bekleyenlerine selamlarını iletirdik. Bu sefer yine öyle bir açıklama yapmak istedik. Ağrı’daki askerler ‘yasak var bir sonraki yerde yapabilirsiniz’ dediler Bitlis’in bir ilçesine gittik. Parka gidiş yollar kapalıydı. Sadece bir yol açıktı. Kırmızı ışıkta bile durmamıza dahi izin vermediler. Dağlık bir alanda durduk. Polisler hemen etrafımızı sardı. Arkadaşlarımız slogan atınca da 3 polis arabası etrafımızı sardı ve sirenleri çalmaya başladı. Sesimizi sirenlerle bastırmaya çalıştılar. Bir şeyler açıklamaya çalışırken mikrofonu elimden çektiler. Eski bir tesis bulduk, durduk. Orada da duramayacağımızı söylediler. Memlekette iki kelam etmeye bir karış toprak bulamadık.
diye konuştu..
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum