Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi

Rus lider Vladimir Putin, ömründe tek bir savaşı bile kaybetmemiş Amiral Fyodor Uşakov'un sözüne dikkat çekerek "O zaman olduğu gibi şimdi de gelecekte de Rusya'nın şanına şan katacak" dedi.

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi
19 Mart 2022 - 01:25

Rusya-Ukrayna savaşı, 23'üncü gününe girdi.

Uzun bir süredir Rus birliklerle mücadele eden Ukraynalıların büyük bir bölümü farklı ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Milyonlarca Ukraynalı ülkesinden ayrılırken, kalanlar da ülkelerini Rus kuvvetlerine karşı korumak için çalışmalara katılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya başlatılan savaş sonrası ilk kez halkın karşısına çıktı.

PUTİN HALKA SESLENDİ

Kırım'ın yasa dışı ilhakının 8'inci yılı nedeniyle Rusya'nın başkenti Moskova’da Lujniki stadında konser ve miting düzenlendi. Yapılan etkinlik sanatçıların konserleriyle başladı. Bir süre sonra Putin sahneye gelerek stadyumu dolduran halka seslendi.

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #1

"DONBAS'TAKİ İNSANLARIN SOYKIRIMDAN KURTARILMASI OPERASYONUN NEDENİ VE HEDEFİDİR"

Putin, yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yaşayanlara blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini ileri sürerek, "Bu insanların acılar ve soykırımdan kurtarılması, Donbas ve Ukrayna’da başlattığımız askeri operasyonların nedeni ve hedefidir." dedi.

"UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİRLİK OLMAMIŞTIK"

Ukrayna'daki operasyonun Rusya'nin birlik olduğunu gösterdiğini söyleyen Putin, "Omuz omuza birbirlerine yardım ediyorlar destek veriyorlar. Gerektiği zaman kardeşler gibi kurşunlara karşı birbirlerine siper oluyorlar. Uzun zamandır böyle birlik olmamıştık" dedi.

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #2

"AMİRAL UŞAKOV ÖYLE DEMİŞTİ: RUSYA'NIN ŞANINA ŞAN KATACAK"

Ukrayna operasyonun başladığı günün, askeri kariyeri boyunca tek bir savaşta bile mağlubiyeti olmayan Rus Amiral Fyodor Uşakov’un doğum gününe denk geldiğine dikkat çeken Putin, "Ömründe tek bir savaşı bile kaybetmemiş Amiral Fyodor Uşakov öyle demişti. Tüm bu fırtınalar Rusya'nın şanına şan katacak. O zaman olduğu gibi şimdi de gelecekte de Rusya'nın şanına şan katacak" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #3

KONUŞMASI SIRASINDA CANLI YAYINDA KESİNTİ YAŞANDI

Putin’in konuşmasını Rusya’daki bütün televizyonlar canlı verdi. Canlı yayın esnasında Putin’in yaklaşık 6 dakikalık konuşmasının son saniyelerinde kesinti yaşandı. Konuşma tamamlanmadan programın konser kısmı ekranda belirdi.

'TEKNİK ARIZA' DENİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını ifade etti.

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #4

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #5

Putin, Ukrayna savaşından sonra ilk kez halka seslendi #6

YORUMLAR

  • 0 Yorum