Recai Kutan'dan İİT'ye Kudüs çağrısı: Gün zalime haddini bildirme günü

ESAM) Genel Başkanı M. Recai Kutan, işgalci İsrail'in Gazze ve Kudüs'teki vahşetini kınadı. İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM'ye çağrıda bulunan Kutan, "Gün zalime haddini bildirme günüdür." dedi.

Recai Kutan'dan İİT'ye Kudüs çağrısı: Gün zalime haddini bildirme günü
11 Mayıs 2021 - 13:54

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı M. Recai Kutan, işgalci İsrail'in Gazze'de çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği hava saldırılarını şiddetle kınadı. 

İşgalci rejimin Mescid-i Aksa baskınına yazılı açıklamayla tepki gösteren Kutan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'e İsrail'e karşı harekete geçmeye davet etti.

İSLAM ÜLKELERİ SAVUNMA İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI TESİS EDİLMELİ

Recai Kutan, yazılı açıklamasında, "1969’da Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar sonrası kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı, kuruluş amacını tahakkuk ettirmek, Müslümanların hukukunu koruyabilmek için harekete geçmelidir. Bu saldırıları durdurabilecek yegane adım İslam Ülkeleri Savunma İşbirliği Teşkilatının tesis edilmesi ve Mescid-i Aksa’yı bu teşkilatın korumasına almaktır. Bu saldırılar bir kez daha Müslümanların birliğine olan ihtiyacı gözler önüne sermektedir." ifadelerine yer verdi. 

Recai Kutan'ın açıklaması şöyle: 

"Mescid-i Aksa ve Filistinliler bir kez daha işgalci Siyonist rejimin saldırı altındalar. Yıllardır Filistinlilerin en temel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan Siyonist yönetim bu yıl da mübarek Ramazan ayında Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı kirletmeye çalışıyor. Bu zülme direnen başta mazlum Filistinliler olmak üzere bu mezalime karşı ayağa kalkan tüm Müslümanların yanındayız. Fakat üzülerek görüyoruz ki Müslüman ülkelerin yönetimleri birkaç kınama mesajının ötesine geçemediler. En mukaddes değerleri çiğnenirken birlik olamadılar. Siyonist rejimi küstah, pervasız bu saldırıların bir sebebi de İslam ülkelerinin parçalanmışlığıdır. Bu durum en az Filistin’in işgali ve Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar kadar bizleri yaralamaktadır.
Uluslararası camia da yaşanılan insan hakları ihlallerine ve işgale duyarsız kalmaktadır. Bunca yıllık tecrübe göstermektedir ki Siyonist yönetim ancak güçten, müeyyideden anlar. Bu yüzden İslam ülkeleri bir an önce adım atmalıdır. 1969’da Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar sonrası kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı, kuruluş amacını tahakkuk ettirmek, Müslümanların hukukunu koruyabilmek için harekete geçmelidir. Bu saldırıları durdurabilecek yegane adım İslam Ülkeleri Savunma İşbirliği Teşkilatının tesis edilmesi ve Mescid-i Aksa’yı bu teşkilatın korumasına almaktır. Bu saldırılar bir kez daha Müslümanların birliğine olan ihtiyacı gözler önüne sermektedir.
Müslüman Topluluklar Birliği ve ESAM olarak Siyonist rejimin saldırılarına karşı direnen Filistin Halkının yanındayız. Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku çiğneyen Siyonist rejimi şiddetle kınıyoruz. Filistin’de işgal ve zulüm son bulana kadar tüm üyelerimizle birlikte mazlum Filistin Halkı ile dayanışmamız devam edecektir. Bu saldırılar Müslümanların uyanışına vesile olmalıdır. Bilinmelidir ki Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak değeridir. Başta BM ve İİT olmak üzere tüm ülkeleri Siyonist rejimin vahşi saldırılarını durduracak adımları atmaya davet ediyoruz. Gün zulme karşı birlik olma günüdür, gün zalime haddini bildirme günüdür."

YORUMLAR

  • 0 Yorum