Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz… Kaynak: Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz…

SGK kurumlarına sigortalı olarak bildirilen ve aktif çalışma hayatına devam eden vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. Ne zaman emekli olacağım, gibi sorular karşısında sosyal güvenlik sistemi belirli şartlara uygun olan vatandaşlar için birçok konuda borçlanma hakları veriliyor. Kaynak: Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz…

Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz… Kaynak: Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz…
26 Ekim 2020 - 08:20

Borçlanma hakları ile beraber prim eksiği olan vatandaşlar bu açıkları kapatabiliyor. Borçlanma yöntemleri prim gününde eksik olanlar bazen bu yöntemleri yanlış da kullanabiliyor. Yararlı olacağından ziyade daha çok zarar veriyor. Prim borçlarıile beraber 49 yaşında, sigorta giriş yöntemi ile beraber de 51 yaşında emekli olmak için hangi şartlar isteniyor?

Hangi meslekler erken emeklilik hakkına sahip olacak?

  1. Su altında çalışanlar,
  2. Emniyet ve MİT mensubu,
  3. itfaiyeci,
  4. gazeteci,
  5. madenci,
  6. demir-çelik işçileri
  7. TSK görevlileri gibi birçok kesim için yıpranma payları verilerek daha erken emekli olma fırsatları sunuluyor.

İsteyenler için prim gün ödemesi olarak verilirken isteyenler için prim gün ödemelerini tamamladıktan sonra yaş hadlerinde azalmaları da beraberinde getiriyor.

Doğum borçlanması ile erken emeklilik

Doğum borçlanmasıile kadınlar tam 6 yıl erken emeklilik haklarını elde edebilecek. Her çocuk için tam 2 yıl erken emekli olmak hakları gelirken en fazla 3 çocuk için bu haklardan yararlanacaklardır.

Prim borçlanma bedelleri

En düşük asgari ücretlimaaşlarda yapılan prim borçlanma bedelleri;

  1. Günlük en düşük 27.28 TL
  2. Günlük en yüksek 204.60
  3. Bir aylık en düşük 818.40
  4. Bir aylık en yüksek 6138.00 TL olarak da belirlenir.

Staj sigortası olanlar dikkat

Staj sigortasıda artık kadınlar için doğum borçlanmaları sırasında büyük bir avantaj verecek. Borçlanma ile beraber 1 – 2 yıl daha erken emekli olma hakları verilecektir.

Askerlik borçlanması ile erken emeklilik

Erkekler de askerlik borçlanmasıile beraber 1 – 2 yıl daha erken emekli olma haklarının sahibi olacaklar. Bu sayede eğer vatandaşlar askere gitmeden önce sigortalı olarak işe girdiler ve askerlik yaptıkları zamanlarda sigortaları yatırılmadıysa bu haklarından yararlanabilecekler.

Kaynak: Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekli Olma Yaşı Düşürüldü, Hemen Emekli Olabilirsiniz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum