SAADET İSTANBUL, KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Ümraniye ilçe buluşması programında kadın esnaflardan ev hanımlarına kadar geniş bir kitleyle bir araya geldi. STK’ların, derneklerin kadın yöneticilerinin de bulunduğu programda Türkiye’nin sorunları konuşuldu fikir alışverişlerinde bulunuldu. Programda konuşan Asiltürk, “İnsanımız hak edişinin altında bir yaşama mahkum edilirken, faiz lobisi daha da büyümüştür” diyerek ekonomideki kötü gidişatı değerlendirdi. 

SAADET İSTANBUL, KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ
24 Şubat 2022 - 21:40 - Güncelleme: 24 Şubat 2022 - 21:44


Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Ümraniye ilçe buluşması programında kadın esnaflardan ev hanımlarına kadar geniş bir kitleyle bir araya geldi. STK’ların, derneklerin kadın yöneticilerinin de bulunduğu programda Türkiye’nin sorunları konuşuldu fikir alışverişlerinde bulunuldu. Programda konuşan Asiltürk, “İnsanımız hak edişinin altında bir yaşama mahkum edilirken, faiz lobisi daha da büyümüştür” diyerek ekonomideki kötü gidişatı değerlendirdi. 

“KARŞILIKLI İLETİŞİM KURACAĞIZ”

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, “İstanbul’umuzun güzide ilçesi Ümraniye’de bir aradayız. Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim. Bugün, belki dinlenme ve belki ailenizle geçireceğiniz zamanınızdan vakit ayırarak bu davete icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir araya geldik, çünkü; Saadet Partisi olarak, çözümümüz önce senden başlayacak, önce senin yüzün gülecek dediğimiz vatandaşlarımıza en öncelikli, en doğru, en isabetli hizmetleri üretmek istiyoruz, gayretimiz, ahdımız her zaman bu yönde olmuştur. Elbette bunu yapabilmek için Saadet Partisi olarak tespitlerimiz ve çözüm yollarımız, ortaya koyacağımız adımlarımız var. Ancak, siz vatandaşlarımızı dinlemenin ve karşılıklı iletişim kurmanın başarımızı artıracağına inanıyoruz” dedi. 

“ÜLKEMİZ GÜÇ KAYBEDİYOR”

Asiltürk, “Ülkemiz maalesef sürekli irtifa kaybediyor, güç kaybediyor. Yeni gelen gün, bir önceki günü aratır hale geldi. Dış politikada, eğitimde, sağlıkta, tarım ve hayvancılıkta, büyükşehirlere göçte, sosyal hayat ve ahlakta geriye gittiğimize hepimiz üzülerek şahit olmaktayız, gelen neslimize, evlatlarımıza nasıl bir ortam bırakacağımız konusunda endişeliyiz. Hangi konuya bakarsak bakalım bir savrulmuşluk ile karşı karşıyayız. Bu konulardan her biri için yapılan yanlışları, sorunları masaya yatırıp, çözümleriyle beraber saatlerce konuşabiliriz. Ancak kısıtlı bir süre için bir araya geldiğimiz bu buluşmada buna maalesef imkanımız yok. Bu nedenle, ben sizlerle, diğer meselelerden ziyade hepimizin gündeminin ana konusu olan, hepimizin yaşam şartlarını zorlayan ekonomik durum hakkındaki görüşlerimizi kısaca paylaşmak istiyorum” dedi. 

BÜTÇEDEN ÖDENEN FAİZ 500 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Asiltürk, “Ekonomimizin durumunu çok fazla izaha gerek yok her birimiz ekonomik sıkıntıyı günlük hayatımızda, alışverişlerimizde, tabiri caizse cebimizde bizzat hissediyoruz. İşte döviz kuru karşısında her geçen gün eriyen cebimizdeki Türk Lirasının durumu, gıda ve diğer temel ihtiyaçlarımızın fiyatlarının, dolayısıyla alım gücümüzün durumu ortada. Neden ekonomimiz bu duruma geldi kısaca sebeplerine bakalım. Mevcut iktidar iş başına geldiğinde, 2002 den bu güne yani 2021’e kadarki borçlanmasına bakacak olursak, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan 2002 yılına kadar olan borçlanmanın iki buçuk katı kadar bir borçlanma gerçekleşmiştir. Bunun sonucunda ise her yıl açıklanan bütçenin 18 yıllık toplamında, bütçeden ödediğimiz faiz bilançosu, 500 milyar doları geçti. Yeni borç bulamazsak eski borçların faizini ödeyemiyoruz. Bu ne kadar bir para biliyor musunuz? Gerçek maliyeti (1.7 milyar dolar) dikkate alınırsa yaklaşık 300 tane 
Osmangazi köprüsü yapar” diye konuştu. 

FAİZ LOBİSİ DAHA DA BÜYÜDÜ

Asiltürk, “Yöneticilerimizin her fırsatta “faiz lobisi” diyerek sözüm ona eleştirdikleri sömürgecilere sadece bu yıl 180 milyar TL ödenirken, 85 milyonluk ülkemize ayrılabilen yatırım payı sadece bunun yarısı kadar olabilmiştir. İnsanımız hak edişinin altında bir yaşama mahkum edilirken, faiz lobisi daha da büyümüştür. En çok kar eden kurumlar bankalar olmuştur. Örneğin geçtiğimiz günlerde banka, devletten yüzde 15’e yani hiçbir vatandaşın alamayacağı kadar düşük faizle aldığı parayı yüzde elli karla hazineye satıyor, yani devlet zarara uğratılıyor, dolayısıyla millet zararda, ortada akıl almaz bir düzen var, bir de bankanın o aldığı parayı dolara yatırıp öyle hazineye sattığını göz önüne alırsak, karını nasıl katladığına dehşetle şahit olmaktayız” şeklinde konuştu. 

SAADET PARTİSİ’NE DESTEK VERECEĞİZ

Asiltürk, “Peki, ne yapacağız? Üretime dayalı adil bir ekonominin tesis edilmesi için,  adil bölüşüm için, sadece zengin olanın değil herkesin refahının arttığı bir ülke için , liyakatli kişilerin görev alması için, hukukun üstünlüğünü sağlamak, kutuplaşmayı sonlandırmak için Saadet Partisi’ne destek vereceğiz. Üye olacağız, görev alacağız. Saadet Partisi’nin geçmişte olduğu gibi tekraren ülkemizi refaha kavuşturacağına inanarak diyorum ki, lütfen araştırın, bizi takip edin, destek olun,dua edin. Şu ekranlardan duyduklarınız için önce bir “acaba?” deyin. Emin olun, bir sürü siyasi parti var ama aslında iki tane siyasi parti var. İşte biri burada. Yani saadet Partisi. Diğeri için siz hangisini söyleseniz fark etmez” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum