SAADET PARTİSİ HEYETİ SURUÇTA

Bölgede temaslarda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Latif Öztek Suruç'taki patlamanın ardından yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

SAADET PARTİSİ HEYETİ SURUÇTA
23 Temmuz 2015 - 18:33 - Güncelleme: 23 Temmuz 2015 - 18:39

Bölgede temaslarda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Latif Öztek Suruç’taki patlamanın ardından yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

Sözlerine Ceylanpınar’da şehit edilen iki polis memuruna Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Öztek, “Suruç’ta gerçekleştirilen saldırıyla birlikte Türkiye bir kaosun içine çekilmek isteniyor. Bu saldırının arkasında kim ya da kimlerin olduğu hâlâ açığa çıkartılamamışken, Ceylanpınar’da Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar isimli iki polisimizin şehadet haberi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Yetkililer derhal bu iki saldırının faillerini bulmalı ve Türkiye’yi içine düşürdükleri bu durumdan kurtarmalıdırlar” dedi.

 

Saldırının ardından Suruç yavaş yavaş yaralarını sarmaya başlarken, ilçeye dışarıdan geliş ve gidişler de devam ediyor. Özellikle stk ve siyasi parti temsilcilerinin ilçeye ilgisi sürüyor. Saldırının fail ya da faillerinin hala bulunamayışı çeşitli dedikodulara neden olurken, bu durum halk arasında olayın sümen altı edileceği algısına sebebiyet veriyor. Saldırının hemen akabinde açıklama yapmaktan çekinen yetkililer geçen süre içinde gazetecilere enformasyon sağlamaya başladı. İlçede çok sayıda yabancı basın yayın kuruluşu da göze çarpıyor. Failler bulunan kadar olay sıcaklığını koruyacak gibi gözüküyor.

YARALILARA ŞİFA DİLEDİLER

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından Saadet Partisi heyeti bölgede  temaslarda bulundu. Heyette Genel Başkan Yardımcılarımız Yaşar Canbay ve Latif Öztek, Şanlıurfa Teşkilatı ve Din-Bir-Der Şanlıurfa İl Başkanı Şakir Güven ve STK yöneticileri yer aldı. Temaslarına yaralıların tedavi edildiği Şanmed Hastanesi’nden başlayan heyet, hastanenin Baş Hekimi B. Sabri Keser ile görüşerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralılarla konuşan heyet, hastalara şifa ailelerine sabır diledi. Heyet daha sonra Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Latif Öztek Suruç saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Bu dönemde millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sorumlu muhalefet anlayışının bir gereği olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla önem vereceğiz. Ancak bu olay da göstermiştir ki; ülkemizde güvenlik ve istihbarat anlamında eksiklikler var. Saadet Partisi olarak alınması gereken önlemler ve oluşturulacak toplumsal hassasiyet ile ilgili olarak her türlü yapıcı çalışmaya katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Maalesef uzak görünen tehlike yakın tehlike haline gelmiştir. Bu sebeple bölgeye yönelik dış politikamızı ve bölge ülkeler ile olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu menfur saldırı umarız ki, yöneticilerimize dostumuzu ve düşmanımızı tanıma imkanı verir ve bu coğrafyaya huzurun ancak İslam Birliği ile geleceğini anlama fırsatını tanır” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum