Saadet Partisi TBMM Grubu Heyeti, Mısır'da… "Filistin'e sahip çıkarak ülkemize sahip çıkıyoruz"

Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, işgalci rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekmek ve bölgedeki insani yardımları yerinde incelemek için Mısır’ın başkenti Kahire’de temaslarda bulundu.

Saadet Partisi TBMM Grubu Heyeti, Mısır'da… "Filistin'e sahip çıkarak ülkemize sahip çıkıyoruz"
04 Kasım 2023 - 06:05 - Güncelleme: 04 Kasım 2023 - 06:09

Ziyaret öncesi heyet adına basın açıklaması gerçekleştiren Ankara Milletvekili Mesut Doğan, “Bu olayların ilk günlerinde Saadet-Gelecek Grubu olarak bir grup önerisi verdik. Yaşanılan hadiselerin yerinde incelenmesi için bir heyet gönderilmesini teklif ettik. Ama maalesef bu reddedildi. Ama bir hafta sonrasında İnsan Hakları Komisyonu’nda böyle bir heyetin kurulacağı deklare edildi. Biz belli bir süre bekledik ama bu noktada herhangi bir adım atılmayınca Saadet-Gelecek Grubu olarak inisiyatif aldık ve adım attık” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Meclis Grubu, işgalci rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekmek amacıyla Mısır’ın başkenti Kahire’de bir dizi temaslarda bulundu.

 

“ FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKARAK ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’den oluşan heyet, ziyaret öncesi kameralar karşısına geçti.

Heyet adına açıklamalarda bulunan Ankara Milletvekili Mesut Doğan, işgalci rejimin saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinlilerin sayısını aktarırken yaşanılanları vahşet olarak nitelendirdi. Doğan, “ İsrail diye bir devlet yok. İsrail işgalci bir terör devletidir. O bölgenin sahibi Filistinliler ve Filistinliler topraklarını savunuyor. Bugün işgalci rejim sadece Filistin topraklarını bombalıyor gibi bir algı ortaya çıkarılıyor. Aslında İslam âlemi, tüm Müslümanların onuru ve bu bölgede var olan İslam ülkelerinin sınırları bombalanıyor. İsrailli yetkililerin süreç içerisinde vermiş oldukları demeçler çok açık. Bu söylemlerde Arz-ı Mevud sınırlarından bahsediyorlar. İçerisinde bizim ülkemizin de illeri var. Öyleyse biz aslında Filistin’e sahip çıkarak ülkemize sahip çıkıyoruz” dedi.

 

AMACIMIZ FİLİSTİNLİLERE YAPILAN YARDIMLARI ARTIRMAK

İşgalci rejimin sadece Filistin’i bombalamadığını ifade ederek sözlerini sürdüren Doğan, aynı zamanda Müslümanların onurlarının de hedef aldığını kaydetti. Doğan sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Amacımız Filistinli kardeşlerimize yapılacak yardımları artıracak nitelikte adımlar atmak. Yaşanan hadiseleri de inceleyerek rapor oluşturmak istiyoruz. Gazze’de yaşanan vahşeti, soykırımı, görmezlikten gelen dünyanın dikkatini ve bunun yanında özellikle Türk Parlamentosu olmak üzere dünyadaki tüm parlamentolara öncülük etmek istiyoruz. Tabii ki biz bunu insani, imani ve milli bir mesele olarak görüyoruz. Türkiye olarak her daim Filistin’in yanındayız.”

 

KAHİRE BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

Kahire’de Türkiye’nin Mısır Büyükelçisi’ni ziyaret eden Saadet Partisi heyeti, Büyükelçi Salih Mutlu Şen ile görüşerek insani yardımları ve bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

 

REFAH SINIR KAPISINA GİTMEK İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Kahire’de bulunan Saadet Partisi heyetinin Gazze sınır kapısı olan Refah’a gitmek için yetkililer ile çalışmaları sürüyor. Mısırlı yetkililer ile yapılan istişareler neticesinde bugün gün içinde bölgeye ulaşılması konusunda da görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum