Saadetli Yazıcı Vatandaş İcra ile Boğuşuyor.

YAZICI:Özellikle pandemi gibi durumlarda hayati öneme sahip elektrik, doğalgaz, su kesintisi yapılmamalı ve faturalarını ödeyemedi diye insanlar hakkında yasal takip başlatılmamalıdır.

Saadetli Yazıcı Vatandaş İcra ile Boğuşuyor.
15 Şubat 2021 - 19:02 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 19:05
İcra dairelerinde son bir yılda dosya sayısı 1 milyonun üzerinde arttı. Borcunu ödeyemeyen, ekonomik bunalım içerisinde olan vatandaşın varlığına haciz yoluyla el konulmaktadır. 
 
İstanbul’da bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 20 artarken, ülkedeki toplam harcamaların da yüzde 33’üne karşılık gelmektedir. İstanbul’da kredi artışı ülke geneline göre ihtiyaç kredisinde %49, taşıtta %69, konut kredisinde ise %38 oranındadır.
 
Medeniyetler şehri İstanbul, borcun da başkenti oldu! Pandemi sürecinde vatandaş evine ekmek götüremez bir durumdayken haklarında yasal işlem başlatılması üzüntü vericidir. 
 
Özellikle pandemi gibi durumlarda hayati öneme sahip elektrik, doğalgaz, su kesintisi yapılmamalı ve faturalarını ödeyemedi diye insanlar hakkında yasal takip başlatılmamalıdır. 
 
Halkın birbiriyle dayanışması kısa vadeli çözümken kent yoksulluğunun bitirilmeye çalışılması ise kalıcı çözümdür. Hep beraber kalıcı çözümlere yoğunlaşmamız gerekmektedir.dedi.
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum