Siyonist İsrail, Türkiye'ye ait sağlık derneğini vurdu!

Siyonist İsrail Filistinlilere yönelik soykırıma devam ederken Gazze'de Türkiye'den bir derneğe ait binayı vurarak yerle bir etti.

Siyonist İsrail, Türkiye'ye ait sağlık derneğini vurdu!
15 Şubat 2024 - 05:36 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 05:40

Hiç bir kural kanun tanımadan Gazze'de ve Refah'ta sivillerin üzerine bomba yağdırarak 21. yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma imza atan Siyonist İsrail, hastaneleri ve sağlık merkezlerini de hedef alıyor.

Türkiye menşeli Yeryüzü Doktorları Derneği de bir açıklama yaparak Gazze'deki kliniklerinin bulunduğu binanın katil İsrail tarafından yıkıldığını duyurdu.

 

KATİL İSRAİL BİNAYI TAMAMEN YIKTI

Yeryüzü Doktorları Derneği, Gazze’deki kliniklerinin İsrail ordusunun saldırılarında tamamen yıkıldığını duyurdu. Yeryüzü Doktorları Derneği’nden yapılan açıklamada, 2015'ten beri akredite olan ve bölgeye sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları’nın Gazze’nin şehir merkezinde bulunan kliniği soykırımcı İsrail saldırıları sonucu tamamen yıkıldı.

7 Ekim'den sonra katil İsrail'in saldırılarının başlamasıyla tahliye edilen ve kimsenin bulunmadığı kliniğin tamamen yerle bir olduğu belirtildi.

Açıklamada, Gazze’nin güneyinde hizmet vermeye devam eden Yeryüzü Doktorları ekibinin, Kuveyt Hastanesi'nde sağlık çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Dernek, Gazze’de 30 hastane, 53 sağlık merkezi, 150 sağlık kurumu, 122 ambulansın hizmet veremediğini açıkladı.

İsrail soykırımının başladığı ilk günden bu yana hem sağlık hem insani yardım çalışmaları kapsamında 113 bini aşkın Gazzeli'ye ulaşan dernek, bölge halkına ilaç, hijyen paketleri, ana gıda malzemeleri, bebek ve hasta bezi olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri dağıttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum