SON DAKIKA Malatya Yeşilyurt da 5.3 deprem oldu

MALATYA'DA 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM Dün 4.4 ile sallanan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir deprem daha gerçekleşti. Saat 20.48'te 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.

SON DAKIKA Malatya Yeşilyurt da 5.3 deprem oldu
10 Ağustos 2023 - 21:54 - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 - 21:59
ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ
Yüzeye yakın sarsıntı Kahramanmaraş, Gaziantep ve Diyarbakır'da da hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.
AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
Depremle ilgili AFAD'dan açıklama geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
"ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE HİSSETTİK"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada, "Şiddetli bir şekilde hissettik. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok." dedi.MALATYA VALİSİ ŞAHİN: METRUK BİR BİNA YIKILDI
Canlı yayında son durumu aktaran Malatya Valisi Hulusi Şahin, Battalgazi ilçesinde bir metruk binanın yıkıldığını, bazı vatandaşların da balkondan atladığını belirterek şunları söyledi: "İletişimde bir sıkıntı yok. Şu anda taramalarımız devam ediyor. Battalgazi ilçemizde Galip Demirel Caddesi'nde bir metruk binanın yıkıldığı ihbarını aldık. Yoldan geçen çocuğumuza enkaz parçaları değmiş, ayağında bir kırık meydana gelmiş. Onu hastaneye intikal ettirdik. Bunun dışında birkaç tane balkondan atlama vakası var. Onun dışında yıkılan binamız yok. Saha taramalarımız devam ediyor.
Depremin ardından büyük korku yaşayan Malatyalılar, park ve sokaklara çıktı.
"DEPREMİN SÜRESİ KISA DEĞİLDİ"Oldukça şiddetliydi. Hepimiz çok net şekilde hissettik. Vatandaşlarımız sokaklara çıktılar şu anda sokaklardalar. Süresi de kısa değildi.
"BAKAN YERLİKAYA: EKİPLERİMİZ SAHA TARAMALARINA BAŞLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabındaki paylaşımında şu açıklamayı yaptı: "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum