Sorumuza ÖSYM cevap verdi

Millî Gazete’nin toplum ahlakına duyarlı manşetini destekleyen milyonlarca vatandaş, ÖSYM’ye bu skandalın sorumlularını cezalandırma çağrısında bulunmuştu.

Sorumuza ÖSYM cevap verdi
05 Temmuz 2020 - 05:14

Günlerdir cevap beklenen ÖSYM’den nihayet açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’de sorulan Mabel Matiz sorusuna ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

 

KABUL EDİLEMEZ BİR YANLIŞ

Geçtiğimiz hafta sonu üniversite adaylarının katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS), LGBTİ destekçisi şarkıcı Mabel Matiz’e ilişkin sorulan soru büyük tepki çekmişti. Toplum ahlakını bozmak için organize olan cinsi sapkınlar grubu LGBTİ’nin en büyük destekçilerinden olan şarkıcı Mabel Matiz’in, ÖSYM tarafından soru olarak hazırlanması, kabul edilemez bir yanlış olarak yorumlandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı açıklamada, skandal soruya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

 

SORU HAZIRLAMA SÜREÇLERİNDEN ÇIKARTILACAK

2020-YKS, yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum halinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu, ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler, soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum