Süleyman Soylu'dan İBB'ye teftiş açıklaması

Bakan Soylu, İBB'ye teftişe ilişkin "Terör örgütüyle bağlantılı kişileri temizlemek önemli" dedi.

Süleyman Soylu'dan İBB'ye teftiş açıklaması
27 Aralık 2021 - 11:32

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personel hakkında özel teftiş başlattı.

Teftiş kararı, bazı çalışanların terör bağlantısı olduğuna dair iddia ve tespitlerin ortaya çıkmasının ardından geldi.

"TERÖRLE BAĞLANTILI KİŞİLERİ TEMİZLEMEK ÖNEMLİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Konferans Salonu'nda düzenlenen "Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı"na katıldı ve burada konuyu değerlendirdi.

Bakan Soylu, "Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz. Şehirlerde terörizmle mücadele etmeyecek miyiz? Terör örgütüyle bağlantılı kişileri temizlemek önemli" dedi.

Süleyman Soylu dan İBB ye teftiş açıklaması #1

Daha önce Bakanlıktan İBB'de teftişle ilgili yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

ÖZEL TEFTİŞ BAŞLATILDI

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne DİAYDER referansıyla, PKK terör örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamelerdeki iddia ve tespitler bahse konu özel teftişin kapsamındadır."

Süleyman Soylu dan İBB ye teftiş açıklaması #2

YORUMLAR

  • 0 Yorum