Sultangazi Belediyesi 11 Yeni Kütüphanenin Açılışını Gerçekleştirdi

Sultangazi Belediyesi, tüm ilçe sakinlerini kitaplarla buluşturmak ve gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, yapımını tamamladığı 5 Kitap Kafe ve 6 kütüphanenin açılışını, 58. Kütüphane Haftası’nda törenle gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediyesi 11 Yeni Kütüphanenin Açılışını Gerçekleştirdi
28 Mart 2022 - 00:14 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 00:20
Sultangazi Belediyesi, tüm ilçe sakinlerini kitaplarla buluşturmak ve gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla, yapımını tamamladığı 5 Kitap Kafe ve 6 kütüphanenin açılışını, 58. Kütüphane Haftası’nda törenle gerçekleştirdi. Sevilen yazar Sıtkı Aslanhan’ın da eşlik ettiği ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiği törene gençlerin ilgisi yoğun oldu.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Sıtkı Aslanhan’ın yanı sıra AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çoğunluğu gençlerden oluşan çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazi Belediyesi’nin Uğur Mumcu Mahallesi’ne armağan ettiği Kitap Kafe’nin önünde gerçekleşen tören, renkli görüntülere sahne oldu.
Sultangazi Belediyesi’nin En Büyük Önceliği: Eğitim
Törende katılımcılara hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün, Sultangazimize armağan ettiğimiz 11 yeni kütüphanemizin açılış töreninde bir aradayız. Çocuklarımızı, gençlerimizi okumaya teşvik etme adına, geleceğe daha iyi hazırlamak adına gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizde ilk işimiz, Yayla Mahallemize bir okul yapmak oldu. Yayla Mahallemizde bir okul ihtiyacı vardı. Bizler, hemen harekete geçerek Yayla Mahallemize bir okul kazandırdık. Şimdi, 19 derslikli okulumuzda yaklaşık 1500 evlâdımız eğitim görüyor. Bu, eğitimin en büyük önceliğimiz olduğunu gösteren bir örnektir.” dedi.
İstanbul’da Sadece Sultangazi’de Var: Kitap Kafe
Kitap Kafenin İstanbul’da sadece Sultangazi’de bulunan, yeni bir kütüphane formatı olduğunu söyleyen Başkan Dursun, “Kitap Kafelerimizi, Sultangazi’de yaşayan tüm komşularımızın kitaplara rahatlıkla ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirdik. Eğer merkezi bir kütüphane olsaydı, uzak mahallelerde oturan kardeşlerimizin buraya ulaşması onlar için maliyetli olurdu. Yol ve yemek masrafları olurdu. Biz, bunun yerine özellikle uzak mahallelerimize Kitap Kafelerimizi armağan ederek kütüphaneyi komşularımıza götürmeye karar verdik. Çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm komşularımız, evlerine yürüme mesafesindeki Kitap Kafelerimize rahatlıkla gelsinler, kitaplarla huzur içinde buluşsunlar, çaylarını, çorbalarını yudumlarken bir yandan da kitaplarını okusunlar veya sınavlarına hazırlansınlar istedik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 5 Kitap Kafemizin tümünde toplam 4000 kitap bulunuyor. Ayrıca klima ve sıcak çay, çorba imkânlarına da sahip Kitap Kafelerimiz, komşularımıza kitaplarla buluşacakları hoş, nezih mekânlar olarak hizmet veriyor.” dedi.


“Şehir, eğitimle çok daha iyi yerlere gelir”
Okumayı seven, bilinçli nesillerin yetişmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Dursun, “Şehir, eğitimle çok daha iyi yerlere gelir. Çünkü eğitimli olmak; çevreye, doğaya ve herkese saygılı olmak demektir. Bugün açılışını yaptığımız kütüphanelerimizin yanı sıra, SEDA (Sultangazi Eğitime Destek Akademisi), engelli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz EKPSS kursu, kadın sanat ve mesleki eğitim kursları, kültür-sanat etkinlikleri ve daha nicesiyle Sultangazimizi eğitimde, kültürde ve sanatta çok daha ileriye taşıyoruz. Bizim işimiz hizmet; hizmeti, vatandaşımızın ayağına götürmek; gönüllere dokunmak. Hizmeti her alana, her mahalleye ve vatandaşımıza ulaştıracağız. Emaneti hakkıyla taşımak adına sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yoğun gayret gösteriyoruz.” diyerek konuşmasını noktaladı.
“Ancak okursak, güzel bir geleceği inşa edebiliriz” 
Açılışı gerçekleştirilen kütüphanelerin, Sultangazi’nin 120 bin öğrencisine ışık olduğunu söyleyen Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, “Belediyemiz ilçemizin dört bir yanında komşularımızı kitaplarla buluşturuyor. Çünkü okumadan meydan okunamaz. Çaresizliğe, sıkıntılara meydan okumak için, okumak zorundayız. 120 bin öğrencimiz adına, Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İslâm’ın ilk emrinin “Oku” olduğuna dikkat çeken AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, “Gençler, mutlaka okuyun. Okumak, özgürlüğe kanat çırpmaktır. Yüce dinimiz, okumaya büyük önem vermiştir. Ancak okursak, güzel bir geleceği inşa edebiliriz. Değerli Belediye Başkanımız, bu doğrultuda çok güzel hizmetleri hayata geçiriyor. Bu güzel kütüphanelerde buluşalım, bol bol okuyalım ve geleceğe en güzel şekilde hazırlanalım.” dedi.
MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel de, güçlü bir Türkiye için gençlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, bunların en başta geleninin de okumak olduğunu söyledi. Sultangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı kütüphanelerle daha fazla gencin kitaplarla buluşacağını söyleyen Özel, Başkan Dursun’a teşekkür etti.
“Okuduğunu anlayan kazanacak!” 
Konuşmaların ardından sahne alan Sıtkı Aslanhan, katılımcıların çok keyif aldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Gençlere çok değerli tavsiyelerde bulunan Aslanhan, “Toplum, kültürle düzelir. İşte bu kütüphaneler, toplumumuzun kültürüne katkı sağlayacak en önemli mekânlardır. Genç kardeşlerim son zamanlarda lise ve üniversite sınavlarında zorlandıklarını söylüyorlar. Zorlanmalarının sebebi, az çalışmaları değil. Artık sınavlar, uzun paragraf sorularının olduğu ve şıkların hepsinin doğru gibi göründüğü bir formattalar. Bu formattaki sınavlarda başarılı olmanın yolu, çok soru çözmekten, konulara çok çalışmaktan geçmiyor. Bu sınavlarda, okuduğunu hızlı anlayan başarılı oluyor. Bunun için de çok okumak gerek. Kitap okumayan genç, ne LGS’de ne de YKS’de başarılı olamayacak. Başarılı olmak isteyen kardeşim bol bol roman okuyacak, dergi okuyacak, içi dolu eserler okuyacak; elinden kitap düşmeyecek. Genç kardeşlerimizi kitaplarla buluşturacak bu güzel kütüphaneler de, bu açıdan bakıldığında gerçekten çok değerliler. Bu büyük hizmet için, değerli Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’a ben de teşekkür ediyorum.” dedi.
Söyleşinin ardından Başkan Dursun, “Ya Allah, bismillah!” diyerek, beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti. Ardından davetlilerle birlikte Kitap Kafe’de incelemelerde bulundu. Vatandaşlara çorba, çay, kahve ve kek gibi ikramların da yapıldığı tören, birbirinden renkli 

YORUMLAR

  • 0 Yorum