Sultangazi Belediyesi'nden Çocuklara "Bilim Otobüsü"

Sultangazi Belediyesi’nin çocuklara armağan ettiği Bilim Otobüsü, ilçenin tüm mahallelerini gezerek bilimi ve sanatı çocuklara götürüyor.

Sultangazi Belediyesi'nden Çocuklara "Bilim Otobüsü"
17 Ağustos 2022 - 14:11 - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 - 14:15
Sultangazi Belediyesi’nden Çocuklara “Bilim Otobüsü” 
 
Sultangazi Belediyesi’nin çocuklara armağan ettiği Bilim Otobüsü, ilçenin tüm mahallelerini gezerek bilimi ve sanatı çocuklara götürüyor. Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi’nin birbirinden eğlenceli ve ilgi çekici atölyeleriyle buluşan çocuklar, açık havada bilim ve sanat şöleninin tadını çıkarıyor.
Sultangazi Belediyesi; merak eden, okuyan ve araştıran nesiller yetiştirmek için yaz tatilini fırsat bilerek “Bilim ve Sanat Firarda!” diyor. Bu yıl bilimin yanına sanatı da ekleyen belediye, yıl boyunca Bilim Merkezi’nde büyük ilgi gören atölyeleri Bilim&Sanat Otobüsü ile açık havaya taşıdı. Sultangazi’nin tüm mahallelerini ziyaret eden Bilim&Sanat Otobüsü, çocuklara yaz tatilinde hem eğitici hem de eğlenceli bir bilim-sanat şöleni sunuyor.  
İlginç Deneyler, Uzay Gözlemleri, Heyecan Verici Yarışmalar… Hepsi Bilim&Sanat Otobüsünde!
İstanbul’un en büyükleri arasında yer alan Bilim Merkezi ve Avrupa Yakası’nın en büyük Planetaryumu ile gençlere ve çocuklara hizmet veren Sultangazi Belediyesi, yaz aylarında da bilim-sanat atölyelerini mahallelere taşıyor. Belediye, bilimi ve sanatı çocuklara götürmek için bir otobüsü “Bilim&Sanat Otobüsü” haline getirdi. Her iki günde bir farklı bir mahalleyi ziyaret eden Bilim&Sanat Otobüsü, birbirinden ilginç ve heyecan verici bilim-sanat atölyeleriyle Bilim ve Sanat Firarda programını çocuklarla buluşturuyor. Otobüste yer alan Fen Bilimleri, Astronomi, Akıl-Zeka, Dil Sanatları, Drama, Müzik, Resim, Oryantasyon ve Boyama Atölyeleriyle Bilimsel Sergi, çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Ayrıca, yıl boyunca Bilim Merkezi’nin Müzik Atölyesi’nde eğitim alan öğrenciler de, her mahallede birer mini konser düzenliyorlar. 
“Çocuklarımız keşfetmenin mutluluğunu tadıyorlar”
Bilim&Sanat Otobüsü ile çocuklara bilimi ve sanatı sevdirdiklerini söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Her şeyin başı sevmektir. Bir işi sevmezseniz, o işte başarılı olamazsınız. Bilimi, sanatı ve en önemlisi keşfetmeyi seven nesillerin yetişmesi için gayret ediyoruz. Bilim&Sanat Otobüsü ile çocuklarımızı çok sevdikleri, heyecan duydukları birçok bilim-sanat etkinliğiyle buluşturuyoruz. Bilimi ve sanatı, bu güzel yaz günlerinde açık havaya çıkararak adeta bir şölen havasında çocuklarımıza götürüyoruz. Bilim&Sanat Otobüsümüz, yaz tatili boyunca Sultangazimizin on beş mahallesini de ziyaret ediyor. Tüm çocuklarımıza ulaşalım, bu mutluluğu hep beraber yaşayalım istiyoruz.” dedi. 
“Bilim Merkezimiz yıl boyunca çocuklarımızı bekliyor”
Bilim Merkezi’nin birbirinden öğretici atölyeleri ve Planetaryumla, yıl boyunca çocukları ağırladığını belirten Başkan Dursun, “Bilim Merkezimiz, yıl boyunca birçok bilim ve sanat atölyeleriyle çocuklarımızı bekliyor. Avrupa yakasının en büyük uzay evi Planetaryum da Bilim Merkezimizde bulunuyor. Çocuklarımız burada, oldukça gerçekçi görsel materyaller eşliğinde uzay hakkında bilgi sahibi oluyor. Çocuklarımızı robotik, fen bilimleri, müzik, akıl-zekâ, astronomi, drama gibi alanlardaki bilim-sanat atölyelerimize, Planetaryuma, yani bilimi ve sanatı keşfetmeye, Bilim Merkezimize bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum