Sultangazi'de Ramazan Etkinlikleri ilahi konserleri ile devam ediyor

Ramazan ayının manevi ikliminin kalpleri ısıttığı mübarek günlerde Sultangazi Belediyesi, gönüllere hitap eden etkinliklerin yer aldığı Ramazan Şenliği ile vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor.

Sultangazi'de Ramazan Etkinlikleri ilahi konserleri ile devam ediyor
17 Nisan 2022 - 18:57 - Güncelleme: 17 Nisan 2022 - 19:04

Ramazan ayının manevi ikliminin kalpleri ısıttığı mübarek günlerde Sultangazi Belediyesi,  gönüllere hitap eden etkinliklerin yer aldığı Ramazan Şenliği ile vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Dolu dolu geçen etkinlikler kapsamında konserler, çocuklar için yarışmalar, masal dinletileri, Hacivat Karagöz gösterileri, gibi birçok programa yer verilirken, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da Sultangazilerle biraraya gelerek bu güzel atmosferi paylaşıyor.

Sultangazi Belediyesi’nin, ilçede Ramazan ayının manevi atmosferinin en güzel şekilde hissedilmesi için Sanat Sokağı’nda düzenlediği Ramazan Şenliği’nde birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlikler yer alıyor. Dolu dolu geçen etkinlikler kapsamında Hacivat-Karagöz’den interaktif şova, fasıldan meddah gösterisine birbirinden neşeli etkinliklerin yer aldığı şenlikte, dün akşam Grup Ravza da sevilen ilahilerini seslendirdiği bir konser verdi. 

Ramazan ayının güzel atmosferini daha iyi hissetmelerini sağlamak için düzenlenen renkli programlarda özellikle çocukların eğlenceli vakitler geçirdiği gözlendi. İkram edilen pamuk şeker ve şerbetlerle ağızları tatlanan çocukların neşesi görülmeye değer anlar oluşturdu. 

Sanat Sokağı’nda kurulan şenlik alanını ziyaret eden Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazilerle biraraya gelerek sıcak çay eşliğinde sohbet etti. 

Alanda kurulu stantları gezen Başkan Dursun, “Bereket Ramazan’da Komşuluk Sultanşehir’de” anlayışıyla Ramazan ayının manevi ikliminin ilçede en iyi şekilde hissedilmesi için sohbetlerin, söyleşileri, ilahi ve ezgi dinletilerinin yanı sıra özellikle çocuklara yönelik Ramazan Şenliği düzenlediklerini belirtti. Başkan Dursun, şunları söyledi: 

“Ramazan ayı, tuttuğumuz oruçlarla kulluk ve ibadetin değerinin daha iyi anlaşıldığı bir zaman dilimi. Ramazan ayının manevi ikliminde aynı zamanda paylaşma ve komşuluk gibi önemli değerlerimiz daha çok hissediliyor. Biz de Ramazan ayında komşularımızla daha çok biraraya gelmek, sıcak sohbet ve muhabbet ortamları oluşturmak amacıyla bu Ramazan Şenliği’ni düzenledik. Gördüm ki, başta çocuklarımız olmak üzere Sultangazili komşularımız bu etkinliklerde hem güzel vakit geçiriyor hem de sıcak ve samimi bir ortam oluşturuyor. Alanda sohbet ettiğimiz komşularımızla dertleşmek, onlarla biraraya gelerek ilçemizdeki güzellikleri paylaşmak bizim için de çok güzel anlar oluşturuyor. Ramazan ayı boyunca gerek bu ayın ruhuna uygun kültürel programlarımız gerekse böyle renkli, eğlenceli ve şenlikli etkinliklerimizi komşularımızla buluşturmaya devam edeceğiz. “Ramazan paylaştıkça güzel” diyor bu kutlu ayda ihtiyaç sahibi komşularımıza da sıcak yemekten gıda kolilerine, Sosyal Destek Kartından SUDE ile kıyafetten ayakkabıya kadar bir çok alanda destek olmaya devam ediyoruz. ” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum