Sultangazi Saadet''Muhtarlarla'' Kahvaltıda Buluştu

Sultangazi Saadet Partisi Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi. Kahvaltı da Mahalle Sorunları ve Çözümleri Konuşuldu

Sultangazi Saadet''Muhtarlarla'' Kahvaltıda Buluştu
12 Şubat 2015 - 11:28 - Güncelleme: 12 Şubat 2015 - 13:14

Sultangazi Saadet Partisi Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi. Kahvaltı da Mahalle Sorunları ve Çözümleri Konuşuldu.

Sultangazi Saadet Partisi Rutin Olarak Gerçekleştirdiği Muhtarlarla Kahvaltı Programına Bir Yenisini Daha Ekledi 14 Mahalle Muhtarının Katıldığı Kahvaltı Programı Bereketli Geçti.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Akpınar ın Başkanlığında Mahalli İdariler Komisyonu Başkanlığının Organize Ettiği Kahvaltı Programında Mahallelerin Sorunları Masaya Yatırıldı.

Mahalli İdariler Başkanı Mimar Fahri Aydın Saadet Partisi Olarak Mahalle Başkanları ve Teşkilat Mensuplarıyla Koordineli çalışmaları Sonucunda Tespit Ettikleri Sorunları ve Sorunların Çözümleri Hakkında Çalışmalarından Bahsetti, Mahallelerin Sorunlarını Tespit Eden Birim Muhtarlardan Tam Not aldı.

Muhtarlar ın mahalli sorunların yerel yönetim ler tarafından çok yavaş yürütüldüğü bu yürütmelerin vatandaşlar tarafından tepkiye sebep olduğunu söylemeleri üzerine Hasan Akpınar Sunları Söyledi.

Davet Sebebiyle Kısa Bir Selamlama Konuşması Gerçekleştiren Akpınar Şunları Söyledi.

Akpınar: Yerel Yönetimlerin Mahalli,idarelere verdiği sözleri ya yerine getirmiyor yada çok yavaş uyguluyor, bunun en büyük sebebi de maalesef ki hakkaniyetli bir çalışmanın olmayışıdır. ranta dayalı hizmet günümüz belediyeciliğinde çok büyük oranda kendine yer bulmuştur. Bu sebepledirki ülkemizdeki belediye yönetimlerinin bizzat yaptıkları yolsuzluklar veya kontrol edemedikleri memurlarının yolsuzluk ve rant çarkının gittiği büyümesiyle hizmetin kısıtlanıp imar ve satışlarların haksız kazanca çevirilmesine yol açmaktadır bunun üstesinden de gelebilmek için mahalli idarilerin muhalefet ile birlikte yerel yenetimlere baskı uygulaması gerekir ancak muhalefet'in olmadığı yerel yönetimde mahalli idariler iş yaptıramaz yaptıramamaktadırlar. 

Biz Saadet partisi olarak gerek seçim zamanı gerek normal zamanlarda halkımızın sorunlarını dinliyor izliyor ve gerekli müdaaleleri yapıyoruz ancak yerel yönetimde temsilcimizin olmayışı sesimizi gür bir sedayla ulaştıramamamıza yol açıyor, bu sebeple yaptığımız çalışmaları yaptığımız tespitleri kamuoyuna yerel basınlar aracılığı ile ulaştırmaya çalışıyoruz tabi bu durumdada basının büyük oranda çoğunluğunun güçten yana yayınlar yapması bizim bu tür çalışmalarımızı hem kitlelere hemde yerel yönetimlere aksettirilmiyor.

Bugün eçimden seçime kapı çalanlara gösterilen ihtimam malesefki sürekli vatandaşın derdine eğilen sorunları tespit edip çözümler sunan saadet partisi ne gösterilmiyor buda mahalli idarilerin büyük soranda sorunlar yaşamasına sebep oluyor. dedi

Muhtarlar söz alıp sorunlarını sıraladı...

Muhtar : Sayın Başkan bizleri böyle bir ortamda böyle bir kahvaltıda bir araya getirip sorunlarımızı dinlediğiniz ve çözüm odaklı çalışmalar yaptığınız için teşekkür ederiz, sizinde belirttiğiniz gibi mahallelerimizdeki enbüyük sorun yavaş yürüyen ve gerçekleşmeyen vaatler.Bu sorunların en başındada uyuşturucu gelmekte şimdi biz malkoçoğlu mahallesi bu bağlamda güzel bir çalışma yaptı vede başarılı oldu ancak sultangazimizde 60 bin nüfüslu mahallelerimiz var bu mahallelerimizde aynı çalışmaları yapamıyoruz malesef. sadece uyuşturucu değil elbette sorunlarımız ama dediğiniz gibi sultangazimizde muhalefette yok yerel basında yok çünkü sen derdini anlatıp haber yaptırmak istesen bile onlar haberleri yerel yönetimlerin istediği gibi yapıyorlar buyüzdende hiçbir gelişme yaşanmıyor malesef, yerel yönetimler iş yapmıyor demiyoruz elbette ama yapılan işlerin öncelik sıralamaları göz boyamaktan öteye gitmiyor kültür merkezleri pazar alanı ve park mahallesinde sokak lambası olmayan vatandaş parkı neyapsın mahallede yeni sokaklar oluşmuş yolu çamur ve toprak asfaltı yok çocuklar çamurun içinde okula gidiyor su var kanalizasyon yok kanal var su yok imar yok başvurduğmuzda ilk aldığımız cevaplardan biride malesef imar olur büyük şirketlere satışlar yapılıyor imarlar çıkarılıyor ama mahallesinde 40 yıldır oturan vatandaşa imar verilmiyor malesef. diye konuştular.

programa :Eski Habibler; Osman Avcılar Habibler;Sürmeli Aras.Yayla; Kemal Kibar.Sultançiftliği; Ali Özkan. Zübeyde Hanım; Ziya Şahin  Yunus Emre; Murat Tanrıverdi Esentepe; Haydar Polat  Cebeci; Zeki Yıldız İsmetpaşa; Dursun Çolak 50.Yıl; Lütfü Bayraktar Cumhuriyet; İbrahim Özdemir Uğur Mumcu; Mehmet Ay Malkoçoğlu; Ali Erzen  katıldı.

 

 

Hasan Akpınar ise biz saadet partisi olarak herzaman vatandaşımız sorunlarını dile getirip takip edip çözüm odaklı çalışmalar sunmaya birileri kaale almasada bu bizim asli görevimizdir görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz dedi.

Akpınar ve Ekibi Kahvaltı Sonrasında Muhatarlara Katılımlarından Dolayı Teşekkür edip Saadet Ajandası Hediye Etti  Toplu Fotoğraf Çekiminin Ardından Program Sona Erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum