Tehdit büyüyor! Çekirgeler bu kez Kenya'nın 15 ilçesini istila etti

Doğu Afrika ülkelerini istila eden çekirge sürüleri, bu kez Kenya'da görüldü. Ülkede 15 ilçe, Etiyopya ve Sudan'dan gelen çöl çekirge sürülerinin istilasına uğradı. Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor.

Tehdit büyüyor! Çekirgeler bu kez Kenya'nın 15 ilçesini istila etti
22 Ocak 2021 - 15:03
Doğu Afrika ülkeleri, uzun bir süredir çekirgelerin istilası ile mücadele etmeye çalışıyor. Kenya Tarım Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada, ülkenin Etiyopya ve Sudan'dan gelen çöl çekirge sürülerinin istilasına uğradığını duyurdu.

15 İLÇE ÇEKİRGE İSTİLASI ALTINDA

Tarım Bakanı Peter Munya, yaptığı açıklamada, "Kenya, yeni bir çekirge sürüsü istilasıyla karşı karşıya. 47 ilçenin 15'inde çekirge sürüsü tespit edildi." ifadesinde bulundu. Ülkenin birçok bölgesinde çekirge sürülerinin görüldüğüne dikkat çeken Munya, gerekli önlemlerin alındığını ancak tehlikenin henüz geçmediğini bildirdi. 

İSTİLADAN KURTULMAK İÇİN 38 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FOA), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Doğu Afrika ülkelerini istila eden çekirgelerle mücadelede, 38 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirmişti. Yeni olgunlaşmamış sürülerin Etiyopya, Kenya ve Somali'nin farklı bölgelerinde yayılmaya başladığı bilgisini de veren FOA, çekirgelerin bu ay Güney SudanTanzanya ve Uganda'ya ulaşabileceğine dikkat çekmişti.

ÇEKİRGELER 1 GÜNDE 35 BİN KİŞİNİN GIDASINI TÜKETİYOR

Gıda güvenliğine karşı büyük tehdit oluşturan çekirge sürüleri, geçen yıl, bölgede yüz binlerce hektar tarım arazisine zarar vermişti. Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebilirken, her gün 150 kilometre yol kat edebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum