Türkiye, Doğu Akdeniz'de Rusya'nın atış eğitimleri için iki ayrı NAVTEX yayınladı

Türkiye, Doğu Akdeniz'de Rusya'nın atış eğitimleri için iki yeni NAVTEX ilan etti. Yeni duyurular 8-22 ve 17-25 Eylül tarihleri arasını kapsıyor.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de Rusya'nın atış eğitimleri için iki ayrı NAVTEX yayınladı
03 Eylül 2020 - 06:40

Türkiye Doğu Akdeniz'de 2 yeni NAVTEX kararı yayınladı. NAVTEX kararı 8-22 Eylül ve 17-25 Eylül tarihleri arasında 2 farklı konumda "Rusya atış eğitimleri" başlığını kapsıyor.

SİSMİK ARAMA FAALİYETİ 12 EYLÜL'E KADAR UZATILMIŞTI

Doğu Akdeniz'de sismik tarama faaliyetleri yürüten Oruç Reis gemisi için daha önce 1 Eylül'e kadar NAVTEX ilan edilmişti. 31 Ağustos'ta 1 Eylül'de bitecek NAVTEX'in süresi 12 Eylül'e kadar uzatılmıştı.

NAVTEX NEDİR? 

Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder. Ayrıca, NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir.

Navtex, Uluslararası DenizcilikOrganizasyonu'nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin (GMDSS) bir parçasıdır.Mesajların yazılı olarak gönderilmesi, daha sonrada da mesaj üzerinde çalışabilmeyi mümkünkılar; özellikle İngilizce'si iyi olmayanlar için bu önemlidir. Diğer bir avantaj ise, ihtiyaç duyulan bilgilerin operatör tarafından seçilebilmesi ve istenmeyen bilgilerin bastırılmamasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum