UEFA, VAR'da değişiklik yapmak için harekete geçti

UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, IFAB toplantısında her devre için kulüplere 1 kez VAR'a itiraz etme hakkı verilmesini sağlayacak öneriyi sunacak.

UEFA, VAR'da değişiklik yapmak için harekete geçti
29 Aralık 2019 - 17:56

VAR KİŞİYE GÖRE YORUMLANABİLİR"

UEFA Başkanı Ceferin de bu konuyla ilgili, "VAR ekranında oyuncuların durdukları yerler, pozisyonları ve karar vermek tamamen kişiye göre yorumlanabilir. Bu durumlarda bir oyuncunun ayakkabı numarası daha büyük, birinin daha büyük burnu var diye ofsayt çalınmasın istiyor." ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlerin önerisi ve futbolcular ile kulüplerden aldığı görüşler üzerine Ceferin, VAR ile ilgili yeni kararların alınacağı 29 Şubat 2020'deki IFAB toplantısında değişiklik önerisinde bulunacak.

DEVRE BAŞINA 1 KEZ İTİRAZ HAKKI TEKLİFİ 

UEFA'nın isteği her takıma devre başına 1 VAR itiraz hakkı vermek ve bu şekilde VAR'a olan güvensizliğin önüne geçmek. Bu itirazı teknik direktörler, tenisteki hak gibi kullanabilecek. Hakemler, teknik direktörün itirazı sonrası monitöre gitmek ve pozisyonu tekrar izlemek zorunda olacak. IFAB, UEFA'nın vereceği öneriyi düşünmek ve olumlu veya olumsuz bir geri dönüş yapmak zorunda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum