ÜMMETİN RENKLERİ İDDEF İLE TÜRKİYE'DE BULUŞUYOR

İDDEF - İNSANA DEĞER VEREN DERNEKLER FEDERASYONU ÜMMETİN RENKLERİ TÜRKİYE BULUŞMALARI 2015 PROGRAMI BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLANDI.

ÜMMETİN RENKLERİ İDDEF İLE TÜRKİYE'DE BULUŞUYOR
22 Nisan 2015 - 13:11 - Güncelleme: 23 Nisan 2015 - 18:58

İDDEF - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu Genel Koordinatörü Mehmet TURAN bir basın açıklaması gerçekleştirdi Turan ın Açıklaması Şöyleydi.

Kıymetli Basın Mensupları, Değerli Davetliler;

Öncelikle tüm insanlığın yararına olan bir projenin tanıtımı için gerçekleştirdiğimiz basın toplantısına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, sizlere İDDEF İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu adına hoş geldiniz diyorum.

Yeryüzünde Adem aleyhisselamdan bu güne hak-batıl mücadelesi var olmuş ve bu mücadelelerde taraf olma zaruriyeti insanlığı bir takım hazırlıklar içerisine itmiştir. Hakk dava; Allah'ın (c.c) elçileri olan peygamberler tarafından insanlara tebliğ edilmiş, bu dava uğruna büyük fedakarlıklar gerçekleştirilip candan, maldan, yardan, serden geçilmiştir. Buna karşın batılın da tarihin tüm zamanlarında insanlığı ifsada, zulme, karanlığa sürüklemek için var gücüyle çalıştığı bilinen bir hakikattir. İmtihan merhaleleriyle döşenmiş olan hayat serüveninde bir Müslüman olarak dinimizi yaşamanın yanında dinimizin yaşanılabilir hale gelmesi için de mücadele etmemiz gerekmektedir. "İyiliği anlatıp, kötülükten alıkoymak" şiarı hayatımızın en mühim hususu haline gelmesi gerektiği için, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir tarafında azimle ve heyecanla çalışmak, insanı aşağılayan zihniyetlere karşı İslam'ın güzelliklerini ortaya koymak mecburiyetindeyiz.

İslam'ın ileri görüşlülüğünü, ilime-bilime verdiği önemi, çağın tüm koşullarında hayat kaynağı olacak olan Kuran-ı Kerim mucizesinin varlığını bilmekte ve her gönüle nakşetme yönünde azmetmekteyiz.

İDDEF İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, en zorlu zamanlarda ülkemizde Kuran hizmetinin öncülüğünü yapmış olan Üstadımız Mahmut Ustaosmanoğlu Kuddisesırruhu'nun "dünyanın her mahallesine 1 erkek, 1 kız Kuran Eğitim Merkezi'nin inşa edilmesi" yönündeki özlemini yerine getirmek üzere elli yıldan fazla zamandır Anadolu'da devam eden tebliğ faaliyetlerinin yurt dışında da gerçekleştirilmesi için 2004 yılında temelleri atılan ve nihayetinde 2009 yılında 45 derneğin bir araya gelip, 300 Sivil Toplum Kuruluşu'nun da destek verdiği bir çatı kuruluş olarak İsmailağa Camiası'nın yurt dışı hizmet birimi niteliğinde kurulmuştur.

Kuruluşumuz ilk günden beri Ümmetçi bir bakış ile dünyanın her ülkesinde Ehl-i Sünnet akidesindeki cemaat, cemiyet ve teşkilatlarla bir olup İslam'a hizmet etmek derdinde olmuştur. Bugün yeryüzünün neresinde kan, göz yaşı, zulüm, savaş varsa buraların ortak nokta olarak İslam toprakları olduğunu görüyoruz. Kapitalist, siyonist, emperyalist fikir akımlarının çıkar odaklı hesaplarına kurban verilen milyonlarca Müslüman canı bizlere büyük sorumluluklar yüklemekte ve her zamankinden daha fazla Ümmet olmak adına gayret sarfetmeye mecbur kılmaktadır.

Kardeşinin derdiyle dertlenen nice dernek, vakıf, cemaat, kurum ve özelde her bir kardeşimizin de desteğiyle İDDEF olarak bugün Afrika, Asya, Avrupa kıtalarında 18 ülkede medreselere sahibiz, bununla birlikte 28 ülkede ise İslami ve insani yardım çalışmalarımız sürüyor. 3.000'in üzerinde yatılı talebemiz, 15.000'in üzerinde gündüzcü talebemiz ve 163 Alimimiz ile gelecek neslin; iyiye, güzele, faydalıya ve adil düzene sahip bir dünya içinde olmalarını hedefliyor, onların ahiretini düşünerek onlara en büyük değeri sunuyoruz.

Zorlu coğrafyalarda türlü cefa ve zahmete rağmen ehli bidat ve ehli küfrün çalışmalarını durdurmak, çıkarsız bir kardeşliği onlara sunmak için var gücüyle çalışan Alimlerimiz, bize mutlak suretle Allah'ın yardımının bizimle olduğunu en güzel şekilde ifade ediyorlar. Türlü işkencelerin odağı Bangladeş'te, siyonist zulmünün kalleşçe arttığı Filistin'de, ilmin beşiğinin harab edildiği Suriye'de, masumiyetlerinin vampirce kemirildiği Afrika'da; İslam dedik, ÜMMET dedik, kardeşlerimiz için oralarda bulunduk. Bir çok diplomatik sıkıntılara, can ve mal güvensizliğine, kültürel-etnik farklılıklara rağmen derdimiz gereği 4 kıtada bulunduk, sevdamızın terennümlerini haykırdık.

Ümmet bilincine en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ÜMMETİN RENKLERİ isimli projemizle tüm dünyaya barışı, sevgiyi, kardeşliği, bir ve beraber olabilmeyi göstermeyi hedefliyoruz.

Kenya, Gine, Gana, Burkina Faso, Etiyopya, Fil Dişi, Uganda, Senegal, Mali, Hindistan, Pakistan, Sırbistan, Kırgızistan, Gürcistan, Kosova, Irak, Suriye ve Türkiye olmak üzere 18 ülkedeki medreselerimizde ilim gören hafız talebelerimiz ve hocalarımız bir dizi programlar ve ziyaretler için misafir olarak ülkemizdeler, kendilerinin ülkemize teşrifiyle şeref bulduğumuzu ve bu ziyaret ve programların Ümmetin Birliği için fevkalade güzel sonuçlara vesile olacağını düşünüyoruz.

8 ilimizde tertip edeceğimiz Ümmetin Renkleri Buluşmalarında; talebelerimizden Kuran-ı Kerim Tilavetleri, Hadis-i Şerifler, kasideler, şiirler dinleyecek, her ülkeden temsilen konuşmalarını yapacak olan hocalarımızdan ülkelerindeki ahvali duyacak ve Ümmetin birliğine dair fikirlerini müteala edeceğiz.

Görsel, işitsel, yazılı, basılı medya organları aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz kapsamlı duyurular neticesinde kanayan yaramıza bir nebze melhem olacak olan bu programlarımızı her bir ilde büyük bir katılımla ve  heyecanla gerçekleştireceğimizi ümit ediyor,bu bağlamda siz kıymetli basın mensuplarımız aracılığıyla vatandaşlarımızı bir kez daha bu programlarımıza katılmaya, gündem oluşturmaya, destek olmaya davet ediyorum. Programlarımızın gerçekleştirileceği yerler ve program takvimimiz şu şekildedir:

23 NİSAN PERŞEMBE

Saat: 20.00

 SAKARYA

Serdivan Kapalı Spor Salonu

24 NİSAN CUMA

Saat: 20.00

BALIKESİR

Gala Spor Kompleksi

25 NİSAN CUMARTESİ

Saat: 20.00

BURSA

Vakıf Külliyesi

26 NİSAN PAZAR

Saat: 20.00

ANKARA

Atatürk Kapalı Spor Salonu

30 NİSAN PERŞEMBE

Saat: 20.00

ŞANLIURFA

GAP Kapalı Spor Salonu

03 MAYIS PAZAR

Saat: 20.00

KAYSERİ

Kadir Has Kongre Merkezi

05 MAYIS SALI

Saat: 20.00

ESKİŞEHİR

Atılgan Düğün Salonu

10 MAYIS PAZAR (FİNAL)

Saat: 20.00

İSTANBUL

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi

 

Ben tekrar davetimize icabet edip basın toplantımıza iştirak ettiğiniz için siz kıymetli basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, çalışmamızın tüm İslam Alemi adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum