Vatandaşa fiyat oyunu: Ayçiçek yağı fiyatına zamlı indirim

Enflasyon rakamları ve son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrasında pek çok ürüne zam gelmeye başlarken bu zamlarda en çok dikkat çeken ise sıvı yağ fiyatlarına yapılan zamlar oldu.

Vatandaşa fiyat oyunu: Ayçiçek yağı fiyatına zamlı indirim
02 Aralık 2021 - 01:16 - Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 01:37

Bu doğrultuda son zamanlarda sıvı yağ fiyatları zeytinyağ fiyatları ile yarışmaya başladı. Bu fiyat artışından dolayı alışveriş yapacak olan vatandaşlar ise indirimleri araştırmaya başladı. Kasım ayının son haftasında marketlerde çeşitli indirimler uygulanmaya başlanıldı. Vatandaşlar en ucuz ayçiçek yağının nerede olacağını araştırırken marketler de kendi aralarında yarışarak önce zam sonra indirim yapmaya başladı.

Bugünden itibaren hafta sonu indirimleri duyurulmaya başlandı. Rekabet Kurulu tarafından kesilen rekor para cezası sonrasında ortak fiyat belirleme dönemini mecburen sona erdi, rekabetler yeniden başladı. Bu rekabet ile bazı ürünlerde fiyatlar düşmeye başladı.

 

AYÇİÇEK YAĞI 64 LİRAYA SATILMAYA BAŞLANDI

Son dönemde yapılan rekor zamlar ile beraber cep yakmaya başlayan ayçiçek yağına zamlar sonrası indirim geldi.5 litre teneke sıvıyağ  ayçiçek yağı fiyatı 64,95 liraya çekildi.

 

Carrefour hafta sonuna özel fiyatlarını güncelledi ve ayçiçek yağının bu kadar ucuza satılması ise stokları tüketti. Bu kapsamda Safya 5 LT fiyatı 64.95 TL seviyesine çekildi. 4 LT satış fiyatı ise yüzde 6 indirim yapılarak 79,90 liradan 5 liralık fiyat indirimi ile 74,90 TL seviyesine çekildi.

Pet şişede ucuz ayçiçek yağı fiyatları arayan kişiler için Safya Ayçiçek yağı dar pet 5 LT satış fiyatı ise 62,50 TL oldu.
kaynak milligazete

YORUMLAR

  • 0 Yorum