Vefatının 4. yılında Erbakan Hoca ve Mücadelesi

Merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan, aynı ismi taşıyan vakıf tarafından düzenlenen etkinlikle ölümünün 4. yılında dualarla anıldı.

 Vefatının 4. yılında Erbakan Hoca ve Mücadelesi
22 Şubat 2015 - 02:14 - Güncelleme: 22 Şubat 2015 - 02:42

Merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan, aynı ismi taşıyan vakıf tarafından düzenlenen etkinlikle ölümünün 4. yılında dualarla anıldı.

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, kendilerini davalarından vazgeçirmeye çalışanlar olduğunu ve bazı yönlendirmeler yapılmaya çalışıldığını belirterek "O gafillere ve o Milli Görüşü ve Erbakan Hoca'yı anlamamış dünyacılara sesleniyoruz ve diyoruz ki; İbrahim Aleyhisselamı yakmak üzere alevler hazırlanmışken o alevlere bir zerre de bir nebze de olsa su taşıyan karınca olmaktan mı vazgeçelim." dedi.

 "Bitmeyen Mücadele Necmettin Erbakan" konulu anma programı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Programa Milli Görüş geleneğinden gelen çok sayıda katılımcının yanında İslam ülkelerinden gelen temsilciler ve davetliler katıldı. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın ismini taşıyan 'Erbakan Vakfı' tarafından düzenlenen programa; Filisitin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Dış ilişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ve Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Erbakan, salona girişinde 'Mücahit Erbakan' sloganları ile karşılandı. Konuşmalar sırasında katılımcılar sık sık "Mücahit Erbakan, hocaya sadakat şerefimizdir" sloganları attı. 

Anma töreninde en son kürsüye çıkan Merhum Başbakan Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan oldu. Erbakan'ın anlayışının ve görüşlerinin ardından giden insanları tebrik ederek konuşmasına başlayan Fatih Erdoğan, "Bu salonda bulunanlara ne mutlu" dedi.

Konuşması sırasında 'Erbakan nerede biz oradayız' sloganları atılan Erbakan, "Bizler de o büyük lider gibi ırkçı liderlere ve siyonizme meydan okuyoruz" şeklinde konuşmasına devam etti.Dünyaya mesaj verdiklerini ve Erbakan ideal ve görüşlerini kendilerinin taşıyacağını belirten Erbakan, "Türkiye'ye ve bütün dünyaya bir mesaj veriyoruz. Diyoruz ki ey zalimler, ey ırkçı emperyalistler, Erbakan Hoca vefat etti diye hiç boşu boşuna sevinmeyin. Vefat etti diye kendi kendinize gelin güvey olmayın. Boşu boşuna gulu gulu dansı yapmayın. Vefat etti o ama onun sancağını tutup kaldıran, o yolun takipçileri olan milyonlarca Erbakan var." ifadelerini kullandı.O DÜNYACILARA SESLENİYORUZ...Davalarından dönmelerini ve treni kaçırmamalarını isteyenler olduğunu belirten Fatih Erbakan, "Bu işlerden vazgeçin, bu davanın peşinden gitmekten vazgeçin. Bir an evvel bir treni kaçırmadan binin ve kendinizi bir yerlere taşımanın derdinde olun diyorlardı. O gafillere ve o Milli Görüşü ve Erbakan Hoca'yı anlamamış dünyacılara sesleniyoruz ve diyoruz ki; İbrahim Aleyhisselamı yakmak üzere alevler hazırlanmışken o alevlere bir zerre de bir nebze de olsa su taşıyan karınca olmaktan mı vazgeçelim? O gafillere, o dünyacılara, o makam mevki meraklılarına soruyoruz; Kudüs kan ağlarken, Gazze kan ağlarken Mescid-i Aksa özgürlüğüne hasretken Selahaddin Eyyübi olmaktan mı vazgeçelim? Onlara soruyoruz; Ayasofya ezana hasretken, Ayasofya içinde kılınacak namazlara hasretken Fatih Sultan olmaktan mı vazgeçelim? Elbette ki vazgeçmeyeceğiz, yılmayacağız" diye konuştu.Erbakan'ın siyasi olarak önünün kesildiğini ve hizletlerinin yarım kaldığını belirten Erbakan, "70 tane ağır sanayi tesisini hizmete sokan bir zihniyet. 1950'lerin Türkiye'sinde bu ülkede toplu iğne bile üretilemez denen ülkede gümüş motoru kurup bir yılda 5 bin adet yüzde yüz yerli olan motoru üreten zihniyet. Önü kesilmeseydi bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Siemens'leri, Boingleri, Hyundi'leri Mercedesleri olurdu. Jet motoru fabrikasını kuran zihniyet iktidardan uzaklaştırılmasaydı, sadec e11 ay Başbakanlık yaptırılmak yerine 10 sene 20 sene Başbakanlık yaptırılsaydı bugün Diyarbakır'da bir tane terörist bulamazdınız. Bir tane genci teröre kaptırmazdık. Bugün Diyarbakır, Kanada'nın Norveç'in şehirlerinden biri olurda adeta. Yine bugün Türkiye'nin bir kuruş dış borcu olmazdı. 54. Erbakan Hükümeti hiç ek yük getirmeden 35 milyar dolar ek kaynak bulmuş. Bu altı ayda yapıldı. Erbakan Hocamızın zihniyeti iktidardan hilelerle uzaklaştırılmamış olsaydı 2010'lu yıllarda yarım yamalak kavuştuğumuz otoban ve hızlı tren projeleri daha 1980'lerin başında tamamlanmış olacaktı." dedi. Fatih Erbakan şöyle devam etti: "Yeniden adil düzen harekatı başlatmak için geliyoruz. Tam 13 seneden beri TBMM'nın dışında kalan Milli Görüş'ün sesini soluğunu yeniden Meclis'e taşımak için geliyoruz.

Tam 13 sene sonra bir damla suya hasret kalmış İslam Dünyasının çeşitli yerleri suya kavuşacak yeniden Milli Görüş'ün sesine ve Erbakan Hocanın sesine kavuşacak. Sizlerin ve bizlerin yapacağı çalışmalarla 13 yıl aradan sonra Milli Görüş yeniden Meclis'e taşınacak. Böylelikle taşlar yerinden oynayacak, dengeler değişecek, oyunlar bozulacak" Törenin en dikkat çeken konuşmalarından birini eski Adalet bakanlarından İsmail Müftüoğlu yaptı. Konuşmasında Hoca'nın yanında olduğunu söyleyenleri o bayrağa sadık kalmamakla eleştiren Müftüoğlu, "Hocanın yanında olmak kafi değil. Hocanın rahlei tedrisinde bulunmak kafi olandır. Yıllarca ve övünerek bazıları, hocalarının yanında olduğunu söyleyerek hala merhumu istismar etmeye çalışmaktadırlar.

Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dünyevi bir takım imkanlar sebebiyle, dünyevileşme adına bazı kişilerin tavizlerine amade olup bu salonda bulunmayan kardeşlerimizin de de hocamızın ifadesiyle başlarını duvarlara çarpmadan bu solanlarda olacaklarından şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum