Ekrem ŞAMA

Ekrem ŞAMA


ERBAKAN SEMPOZYUMU

04 Kasım 2016 - 03:52

29 Ekim 2016 tarihi Erbakan Hocamızın 90’ıncı doğum yıldönümüdür.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde bir sempozyum hazırlanmış. Sempozyumun tam başlığı şudur:
 
“Doğumunun 90. Yılı’nda Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi”
Üç gün boyunca, Erbakan Hocamızı ve Milli Görüş düşüncesini birçok yönü ile sunulacak tebliğler ve tartışmalarla masaya yatıracak olan bu sempozyumun tarihi 28-29-30 Ekim 2016’dır.
 
Önce bu konuyu planlayan ve gündemine alan Necmettin Erbakan Üniversitesi yetkililerini tebrik etmek gerekir. 
Konu ile ilgili elbette bizim de diyeceklerimiz var.
Önce bu üniversitenin Necmettin Erbakan Üniversitesi olmasını müteakip, kampüste, Kahraman Seyit Onbaşı’nın 250 kiloluk mermiyi kaldırıp, Ya Allah diyerek topun namlusuna sürmesi olayını, onun dili ile ifade ederek başladığımız, “Necmettin Erbakan ve Çanakkale Zaferi” konusunda 27 Mart 2012 tarihinde ilk konferansı verme onurunu taşımaktayız.
İkinci olarak, Erbakan Hocamızın vefatından sonra acizane gerek yurt içinde, gerek yurt dışında onun hayatı ve manevi dünyası konularını gündeme taşıyan çok sayıda konferansı veren kişiyiz.
 
Üçüncü olarak da, Erbakan Hocamızın Manevi Dünyasını anlatan ALLAH DOSTU ERBAKAN kitabını yazma onuru acizane bize aittir.
“Erbakansempozyumu.org” sitesinde yapılan çağrı üzerine sempozyumu düzenleyen kurula Erbakan Hocamızın manevi dünyasını istenilen formatta hazırlayıp tebliğ olarak sunmak istediğimizi ilettik. Talebimize de “Allah Dostu Erbakan” kitabımızdaki bazı başlıkları ekledik.
 
Ama üzülerek ifade edelim ki, talep çokluğu nedeniyle talebimizin reddedilmiş olduğu bize bildirildi.
Elbette düzenleme kurulunun bileceği bir iştir. Lakin ele alınacak konulara baktığımızda Erbakan Hocamızın manevi dünyasının bulunmadığını görüyoruz.
Belirtmek zorundayız ki, Erbakan Hocamız sadece bir bilim ve siyaset adamı değildi. Bir de manevi dünyası vardı ki, tetkik edildiği zaman siyasete atılması işte bu manevi dünyası dolayısıyle ona yüklenen bir görev sebebiyledir. 
Şu cümleyi kurmamıza müsade edilsin:
Erbakan Hocamızın manevi dünyasını ve bu dünyası dolayısıyla şahsında taşıdığı dinamikleri bilmeden, anlatmadan, onun siyasetini ve ilim adamlığını anlatmaya kalkışmak meselenin yarısını bile izah etmeye yetmeyecektir.
 
Kendisi üç tane “kutup mürşit” tarafından yetiştirilmiş, gittiği ve görev yaptığı her yerde de manevi kanaat önderlerinin fikir ve duasını almadan göreve başlamamıştır. Bunların yeni kuşaklara aktarılması çok önemlidir. Bunları anlatmadan anlatılacak siyasi ve ilmi çalışmalarındaki ana gayesi aktarılmamış olur.
Şunu da üzülerek hatırlamak gerek. Erbakan Hocamız, tüm ilim adamlığı ve siyasi hayatı boyunca, özel şahıslar, resmi çevreler ve teşkilatlar tarafından yürütülen ihanet, iftira ve karalama kampanyalarının en çoğuna maruz kalan bir şahsiyettir. 
Sempozyumda onun Devrim Otomobili ve Motor imalatı konuları ile ilgili tebliğ sunacak olan hocamızla görüştüğümüzde, bu konulardaki arşiv bilgi ve belgelerinin bir çoğunun yok edilmiş olduğunu da öğrenmiş olduk. Yani hayatında uğramış olduğu ihanet, iftira ve karalamalar yetmezmiş gibi, vefatından sonra bıraktığı izleri de silinmeye çalışılmaktadır.
 
O halde bundan böyle Hocamızla ilgili bu ve benzeri programlar hazırlayacak olan ilim, fikir ve araştırma görevlilerine şu iki konuyu hatırlatmak isteriz:
İlki; manevi yönleri ortaya çıkarılmadan Erbakan Hocamız gerçekçi bir şekilde anlatılmış olmayacaktır.
İlincisi de; ona ve davasına yapılan ihanet, iftira ve karalama kampanyaları yeni kuşaklara çok iyi aktarılmalıdır ki, ülkemiz ve milletimizin menfaati için bu gün çaba harcayan ve yarın çaba harcayacak olanlara yapılan ve yapılması muhtemel karalamalar iyi anlaşılabilsin.
Onun bıraktığı Saadet Partisi’nin Genel Başkanlığı ve yöneticiliğinde bulunanların da tıpkı onun gibi ve aynı sebeplerle iftira ve karalama kampanyalarının hedefi yapılmasını böyle anlamak gerekir.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinin öncülüğünde, 28-29-30 Ekim 2016 tarihlerinde üç gün süre ile yapılacak olan bu sempozyumun başarılı geçmesini niyaz ederiz.
 
 
ERBAKAN’I ARIYORUZ
 
Düşün icraatları, yapılanları,
Hareketlendirmişti bütün illeri!
Ya nasihatleri ya planları?
Günümüzden bile kırk yıl ileri! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum