Yazıcı:Marmara Denizi taammüden öldürüldü

Marmara Denizi taammüden öldürüldü, üstelik sorun sadece Marmara’nın sorunu da değil. Deniz yaşamı, canlı türleri sırayla yok oluyor, bizler de güzel olan her şeyi teker teker kaybetmek zorunda bırakılıyoruz!

Yazıcı:Marmara Denizi taammüden öldürüldü
31 Mayıs 2021 - 15:23 - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 - 15:26
Saadet partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı deniz salyaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı açıklama şöyle. 

Yazıcı: Marmara Denizi taammüden öldürüldü, üstelik sorun sadece Marmara’nın sorunu da değil. Deniz yaşamı, canlı türleri sırayla yok oluyor, bizler de güzel olan her şeyi teker teker kaybetmek zorunda bırakılıyoruz!

Havası, suyu, taşı, toprağı altın olan memleketimizde can çekişmeyen ne hava kaldı ne deniz, ne esnaf kaldı ne de öğrenci... Marmara Denizi’nin neredeyse bütün kıyılarını musilaj kaplamış durumda. İçimizi sızlatan deniz görüntüleri ekolojik bir yıkıma dolu dizgin gittiğimizin resmi

Yüzeydeki salyaları toplamaktan ziyade sorunun kaynağı kökten çözülmeli, deniz çevresinde yapılaşma durdurulmalı, yeni sanayi tesisine izin verilmemeli, mevcuttakiler sıkı denetlenmeli ve denize bırakılan atıklar ivedilikle kontrol altına alınmalıdır.

Ülkemizin doğal yaşamına bir an önce sahip çıkılmalı; yatırımlar ekolojiyi koruma odaklı planlanmalı, yetkili makamlar acilen toplanıp doğa katliamına dur diyecek önlemleri almalıdır. Bize ve gelecek nesillerimize her şeyden önce temiz, sağlıklı bir dünya lazım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum