Yazıklar olsun Sayın KAZAN

Ülkeyi Bu Hale Getiren ve Vesile olan Bu Canilerden Şikayetçi olmayarak Malesef'ki Ahiretini'de Kaybettin

Yazıklar olsun Sayın KAZAN
19 Şubat 2015 - 02:25

 

 

28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, "mağdur" sıfatıyla Kazan'ın ifadesine başvuruldu.

 

Bakan olduğu dönemde yaşadıklarını anlatan Kazan, Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar'ın, "Size yönelik tehdit oldu mu" sorusuna, "Hayır, maruzatım bundan ibaret" cevabını verdi.

 

Kazan, Şıngar'ın tekrar "Şikayetçi misiniz" sorusu üzerine, "Hayatımın en zor kararıdır, bu dosya için şikayetçi olmak. Ben şikayetçi değilim" diye konuştu.

 

ÇEVİK BİR'DEN TEŞEKKÜR

 

Bu arada söz alan sanıklardan Çevik Bir, Kazan'a şikayetçi olmadığı için teşekkür etti.

 

Kazan'ın avukatı İsmail Aydos, Kazan'ın duygusal bir ortamda konuştuğunu belirterek, tekrar şikayetçi olup olmadığının sorulmasını talep etti.

 

Mahkeme başkanının tekrar sorması üzerine Kazan, "Savcılıkta şikâyetçiydim. Gelinen noktada her insanda vicdan var. Ben de insanım, şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı.

 

Beyanının ardından bir süre duruşma salonunda oturan Kazan, daha sonra ayrıldı. Bu sırada diğer bazı sanıkların da Kazan'a teşekkür ettiği görüldü.

 

28 Şubat günlerini daha önce gözyaşları içinde anlatan"Savcılıkta şikayetçiydim. Gelinen noktada her insanda vicdan var. Ben de insanım, şikayetçi değilim" ifadelerini kullanması ve ardından Çevik Bir'den teşekkür alması büyük yankı uyandırdı. Twitter'da "Şevket Kazan" etiketi gündeme otururken bu etiketin altında bir çok eleştiri geldi.

Bu eleştirilerin ardından Şevket Kazan'ın ne cevap vereceği ise merak konusu.

İşte o eleştirilerden bazıları:

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum