Yeryüzünde barışı ve adaleti sağlamalıyız

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Bangladeş Cemaati İslam’ın gençlik organizasyonu olan ve milyonlarca üyesi olan İslami Çatrashibir Teşkilatı’nın Genel Kurul Toplantısı’na online katıldı.

Yeryüzünde barışı ve adaleti sağlamalıyız
31 Aralık 2020 - 08:43

Toplantıda İslam ülkelerinin birliğine vurgu yapan Turhan, insanlığın huzuru için bir an önce barış ve adaletin tesis edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

“ALLAH’IN İPİNE SIMSIKI SARILMALIYIZ”

Dünyanın dört bir yanında iç savaşların olduğunu hatırlatan Turhan, “Bu zulüm dünyasının devam etmesi hiçbir koşulda mümkün değildir. Başta  ABDolmak üzere teknolojik bakımdan güçlü olan ve çıkarlarını her türlü kutsalın üzerinde tutan ülkeler, zayıf bırakılmış ülkeleri ve halkları ezmeye devam etmektedir. Bir yandan ABD, Afganistan’ı, Irak’ı işgal ederken, Libya’yı, Suriye’yi ve  Yemen’i karıştırırken;  İsrail de  Filistin’in topraklarını işgal etmektedir.  Diğer yandan  Çin, 1949’dan bu zamana kontrolü altında bulundurduğu  Doğu Türkistan’da Müslümanlara, Hindistan ise Keşmir’deki Müslümanlara her türlü baskıyı uygulamaktadır. Yeryüzünde yaşanan bu zulümler, Müslümanların parçalanmışlığının birer neticesidir ve Kur’an’ın ifadesi ile ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılmadığımız’ müddetçe yeryüzünde adaletin ve huzurun gelmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR MÜCADELE ETMELİYİZ”

İslam Birliği’nin önemine vurgu yapan Turhan, şunları kaydetti: “Müslümanlar olarak bizlerin vazifesi Hakk’ın yeryüzünde hâkim olması için gayret etmektir. Tüm insanlar için huzurun, barışın, adaletin, refahın, saadetin tesis edilmesidir. Bu sebepten ötürü Hakk’ı üstün tutan yeni bir dünyanın kurulması kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. D-8 çalışması bu tarihi sorumluluğun gereği olarak ortaya çıkmıştır.  Bu yenidünyanın bir saadet dünyası olması için temel şart kuruluş felsefesinde kuvvetin değil, Hakk’ın üstün tutulmasıdır.  Zira Hakk’ı üstün tutan bir adil düzen anlayışının tüm dünyada huzuru, barışı, adaleti ve refahı tesis edeceğine olan inancımız tamdır. Bizlere düşen bu gayelerin tesisi için takatimizin sonuna kadar mücadele etmektedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum