YURDAN: Müslünamlara çağrıda bulundu

Bosna Şehidimiz Selami Yurdanın ağabeyi Kudüs TV ye açıklamalarda bulundu

YURDAN: Müslünamlara çağrıda bulundu
05 Ağustos 2015 - 13:02 - Güncelleme: 05 Ağustos 2015 - 22:08

Recai Yurdan: Batı'daki Müslümanların Güneydoğu'daki Müslümanlara karşı duyarlı olması gerekiyor

Türkiye'nin batısındaki İslami kesime çağrı yapan Şehit Selami Yurdan'ın ağabeyi Recai Yurdan, İslam kardeşliğine önem veren herkesi önümüzdeki Kurban Bayramında, muhtaçlara Kurban eti dağıtırken şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtmaya çağırdı.Recai Yurdan: Batı

 

Diyarbakır'dan Ulusal yayın yapan Rehber TV'de canlı yayınlanan ‘Gündem Özel’ programının yayın konukları Kudüs TV genel yayın yönetmeni Nureddin Şirin ve Şehit Selami Yurdan'ın ağabeyi Recai Yurdan oldu.

Fatih Taş'ın sunduğu programda ilk olarak söz alan Nurettin Şirin, günümüzde kitle iletişim araçlarının yayın olarak kullanılmasından dolayı herkesin Türkiye'deki bütün gelişmelerden anında haberdar olma imkanına sahip olduğunun altını çizdi. Hal böyle iken Batıdaki İslam’i kesimlerin Kürdistan'daki Müslümanların acılarını paylaşmamasına sitem eden Şirin, Batıdaki İslam'i kesimi Doğudaki Müslümanların sıkıntılarını paylaşmaya davet etti.

Şirin’den sonra söz alan Şehit Selami Yurdan'ın ağabeyi Recai Yurdan ise, Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesinde 9 Haziran günü evinin önüne kurulan pusuda suikastla şehid edilen Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya Der) Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın şehadetinden sonra Ramazan bayramını bölgedeki Müslümanlarla geçirme kararı aldığını belirtti.

Gazze’yi bildiğimiz gibi, niçin kendi bölgemizi bilmiyoruz?

Batıdaki Müslümanların İslami ve insani olarak Güneydoğudaki Müslümanlara karşı duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Yurdan, “Bundan bir buçuk ay önce bir televizyon programda Aytaç kardeşimiz şehid olduğu zaman İstanbul’daki STK’lara şöyle bir söylemimiz olmuştu; Gelin bu bayramda Diyarbakır’daki şehidlerin ailelerini ve kabirlerini ziyaret edelim. Birkaç arkadaşımız duyarlılık gösterdi ve bir ilki gerçekleştirerek bölgeyi ziyaret ettik. O zaman şöyle söylemiştim; Gazze’yi bildiğimiz gibi, Bosna’ya gittiğimiz gibi, Üsküb’ün sokaklarını bildiğimiz gibi, niçin kendi bölgemizin, coğrafyamızın, insanlarımızı bilmiyoruz? Onları niçin yalnız bırakıyoruz? diye sormuştum ve bu sözümü tutarak bu insanlarla beraber olduk” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine muhtaçlara et dağıtalım”

Türkiye'deki Müslümanlara çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Yurdan, önümüzde Kurban Bayramı olduğunu hatırlatarak, “Şehid kardeşimiz Yasin Börü muhtaçlara kurban eti dağıtırken kurban olmuştu. Kardeşlerimiz duyarlı olsunlar ve önümüzdeki Kurban Bayramında burada olalım. Yasin ve arkadaşlarının dağıttığı kurban eti görevini bizler ifa edelim” çağrısında bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum