Zekeriya Öz için tutuklama talebiyle yakalama kararı çıktı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yakalama emri çıkardı

Zekeriya Öz için tutuklama talebiyle yakalama kararı çıktı!
10 Ağustos 2015 - 22:42 - Güncelleme: 10 Ağustos 2015 - 23:08

~~Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın bugün aldığı karar doğrultusunda eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs"  suçlarından tutuklanma talebiyle haklarında yakalama kararı çıkarılması için Bakırköy 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ne talepte bulundu.

 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, HSYK Başmüfetişliği’nin bugün yaptığı başvuru doğrultusunda eski savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara hakkında tutuklama talepli yakalama emri verilmesini istedi.

 ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANIYORLAR

 Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı yollayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından haklarında tutuklama amaçlı yakalama emri çıkarılmasını istedi.

 Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK’nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.

 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması nazara alınarak tutuklanma talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi.

Hakkında yakalama talebinde bulunulan Mehmet Yüzgeç evinde yok

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama talebinde bulunulan, Cumhuriyet Savcılığı’ndan ihraç edilen Mehmet Yüzgeç’in İstanbul’da olduğu öğrenildi.

İstanbul’da görevliyken meslektaşı Celal Kara ile birlikte işadamı Rıza Sarraf ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında 17 Aralık soruşturmasını yürüten, geçen yıl Haziran ayında Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na atandıktan sonra HSYK 2’nci Daire tarafından 30 Aralık’ta görevden uzaklaştırılan ve 12 Mayıs’ta da hakim Süleyman Karaçöl ile meslektaşları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Akkaş ile birlikte meslekten ihraç edilen Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tutuklama talepli yakalama emri verilmesini istedi.

 Hakkında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ gerekçesiyle tutuklama talebinde bulunan ve Kahramanmaraş’ta oturan Mehmet Yüzgeç’in, geçen hafta İstanbul’a gittiği öğrenildi. Özlem Yüzgeç, yakalama talebinden haberlerinin olduğunu ve eşi Mehmet Yüzgeç’in geçen hafta İstanbul’a gittiğini söyledi.

 Al Jazeera'nin Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan Gülen Cemaati bağlantılı eski savclar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a çıktıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.

Bu üç savcı, ifade vermek üzere çağrılmışlardı ancak ifade vermeye gelmemeleri üzerine bugün haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı. Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç savcılık tarafından "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" suçlamaları ile karşı karşıya

YORUMLAR

  • 0 Yorum