Ardahanlılar Sahurda buluştu programa Baskan Dursun'da katıldı.

Belediye Başkan Adayı Av. Abdurrahman Dursun'unda katıldığı Sultangazi Ramazan etkinlik alanında gerçeklestirilen sahur programında Ardahan'lılar misafir perverliklerini ortaya koydu bal kaymak ve yöresel ürünlerinden ikram ettiler.

Ardahanlılar Sahurda buluştu programa Baskan Dursun'da katıldı.
17 Mart 2024 - 20:54 - Güncelleme: 17 Mart 2024 - 21:02
Ardahanlılar Sahurda buluştu programa Baskan Dursun'da katıldı.

Belediye Başkan Adayı Av. Abdurrahman Dursun'unda katıldığı Sultangazi Ramazan etkinlik alanında gerçeklestirilen sahur programında Ardahan'lılar misafir perverliklerini ortaya koydu bal kaymak ve yöresel ürünlerinden ikram ettiler.

Ramazan ayının coşkusu, Sultangazi'de düzenlenen bir birinden farklı etkinlikler ile devam ediyor. İftar saatinin ardından Sultangazi belediyesi tarafından kurulan etkinlik alanında bir araya gelen, farklı şehirlerin kültürlerinin tanıtıldığı ve hemşehrilerin bir araya gelerek kaynaştığı etkinlik çadırı, Ramazan ayının bereketinin ve birlikteliğin adeta zirvesinin yaşanmasına olanak sağlıyor. Uzun zamandır bir birini göremeyen hemsehriler, il derneklerinin bulunduğu standlarda bir araya gelerek muhabbet edip kaynaşma imkanı bulurken, ortamın ve demli çayın sıcaklığı sahur saatlerine kadar devam ediyor. 

Hergün farklı bir il derneği tarafından verilen sahur programında yerini alan Ardahan'lılar önceki gün kurdukları sofrada farkını ortaya koyarak misafirlerine unutulmayacak bir gece yaşattı. Alışılmışın dışında çalışmaları ile her zaman adından söz ettirmeyi başaran Ardahan'lılar yine şaşırtmayarak menüye ek olarak Ardahan yöresine ait lezzetlerin vaz geçilmezi olan pişi, bal ve kaymak gibi ilaveler ile zenginleştirerek adeta unutulmayacak bir ziyafet şenliği oluşturdular.

Programa Sultangazi belediye başkanı ve başkan adayı Av. Abdurrahman Dursun, 26. dönem Kayseri milletvekili İsmail Emrah Karayel, Ardahan'lı işadamlarından Cafer Karakaş, Ayhan Aras, Oktay Şamdanlı, Kemal Eyyüpoğlu, Baran Çelik ve çok sayıda isim katıldı. Sunumunu Sultangazi belediyesi basın danışmanı Umut Öztürk'ün gerçekleştirdiği gecede kısa bir konuşma gerçekleştiren Avrupa Yakası Ardahan'lılar Derneği başkanı Mustafa Darboğaz, ''Hayırlı sahurlar cümlemize sayın vekilim, sayın başkanım, değerli ağabeylerim, değerli hemşehrilerim, saygı değer dostlarım hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün Ardahan'lılar olarak burada hep beraberiz ve bundan sonra daha iyi günlerde birlikte olmak dileği ile hayırlı sahurlar diliyorum hepinize ayağınıza sağlık" ifadelerini kullandı. 

Ardından espiritüel yaklaşımı ile  Ardahan'lılardan övgü ile bahseden Sultangazi belediye başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Dernek başkanımız, kıymetli hemşehrilerimiz hepiniz bu güzel sahur sofrasına hoş geldiniz şerefler getirdiniz diyorum. Mustafa ağabey bugün bu ekip senden farklı bir menü bekliyor. Hepimiz gözümüzü açtık diyoruz ki 5 gündür aynı menüye oturuyoruz hep beraber. Poğaça olmadan olmaz peynir, zeytin. Ama bugün Ardahan'lılar özel işler yapmışlar pişi yapmışlar göğermiş peynir var. Bal kaymak ta geldi. Dışarıda olanlarda hemen gelsin yarın bulamazlar. Hem kaşar peyniri, pişi, kaymak, çeçil peyniri, göğermiş peyniri ile tam Ardahan'lılara yakışır bir sofra oldu teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Soframız her daim bereketli olsun. İnşaallah 31 Mart 2024 tarihinde de bu bereketli sofranın neticesini hep beraber sandıkta alalım. İstanbul'a da Sultangazi'ye de hizmet etmeye devam edelim diyorum afiyet olsun hayırlı geceler" ifadelerini kullandı. Program toplu halde çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum