Sultangazi, Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi, Bakan Fahrettin Koca'nın katılımıyla açıldı.

Sultangazi, Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi, Bakan Fahrettin Koca’nın katılımıyla açıldı. Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne inşa ettiği Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi’nin açılış törenini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni hizmet tesisi için “Sultangazi Belediyemizin gerçek belediyecilik eserinden gurur duymalıyız” diye konuştu.

Sultangazi, Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi, Bakan Fahrettin Koca'nın katılımıyla açıldı.
17 Mart 2024 - 13:43 - Güncelleme: 17 Mart 2024 - 13:45
Sultangazi, Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi, Bakan Fahrettin Koca’nın katılımıyla açıldı.
Sultangazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’ne inşa ettiği Sezai Karakoç Gençlik, Spor ve Engelliler Merkezi’nin açılış törenini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni hizmet tesisi için “Sultangazi Belediyemizin gerçek belediyecilik eserinden gurur duymalıyız” diye konuştu. 

İlçe sakinlerini çok fonksiyonlu kültür ve spor merkezleriyle buluşturan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bu kez Esentepe Mahallesi’ne nitelikli bir tesis kazandırdı. Yüzme havuzu, güreş salonu, SEDA sınıfları ve konferans salonunun yanı sıra engelli bireylerin günlük hayata adapte olmalarına katkı sağlayacak Engelliler Merkezi’nin yer aldığı Sultangazi Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. 

Açılışa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkezde bulunan öğrencilerle de bol bol sohbet etti. 

Gerçek Belediyecilik Örneği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu toprakların değerli isimlerinden rahmetli Sezai Karakoç’un adını taşıyan merkezimizi hizmete açıyoruz. Gerçek Belediyecilik, Cumhurbaşkanımızla başlayan hizmet ve insan odaklı bir anlayışın ifadesidir. Sultangazi Belediyemizin gerçek belediyecilik eserinden gurur duymalıyız. Bizim hakikatli insanlarımız eser sahibinin kıymetini bilir” diye konuştu. 

“Onkoloji Hastanesi’ne hız verdik”

Sultangazi’de açılacak onkoloji hastanesi hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sultangazi'de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı onkoloji hastanemizin yapımına hız verdik. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Onkoloji hastanemizin yatak kapasitesi 411, poliklinik sayısı 153 olacak. Ameliyathane sayısı ise 12 olacak. Bu törenin ardından hastaneyi ve yanındaki bu inşaatı ziyaret etmiş olacağız" dedi. 

“Gönüllere dokunmak en önemlisi”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Sayın Bakanımıza her ihtiyaç duyduğumuzda bizleri yalnız bırakmadığı için gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler imar hizmetlerini çok iyi yaparız. AK Belediyecilik hizmet belediyeciliği demektir.  Hizmeti yaparken gönüllere dokunmak bizler için en önemlisidir. 2019 yılında bizler göreve gelirken  gönül belediyeciliği diyerek bu yola çıktık. 5 yılın sonunda da görüyoruz ki sizlerin sevgisine mazhar olmuşuz” dedi. 

“Engelli Kardeşlerimize Bakacağız”

Merkez hakkında bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Bugün de engelliler merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizi evlerinden alacağız, merkezimizde engelli kardeşlerimize 3-4 saat biz bakacağız. Hem de en az sizin kadar iyi bakacağız. Siz de bu süre zarfında işlerinizi halledebilir ya da kendinize zaman ayırabilirsiniz. Ayrıca merkezimizde gençlerimizi lise ve üniversiteye ücretsiz olarak hazırlayan SEDA şubesi, spor alanlarımız, etüt ve konferans salonumuz ile çok güzel bir havuzumuz bulunuyor. Her şey siz değerli komşularımız için”diye belirtti. 

İstanbul ile Dertlenen Bir Başkan Adayı Var

31 Mart seçimleri için destek isteyen Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Sultangazi çok güçlü bir ilçe, AK Parti'nin Cumhur İttifakının en güçlü ilçelerinden biri. Ancak 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hizmetinin Sultangazi'ye gelmesi lazım. Sevdası İstanbul olan gönlü İstanbul için atan ve ben geldiğimde sadece İstanbul için çalışacağım diyen bir Murat Kurum var" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapan protokol, hizmet tesisini gezdi. Binadaki gençlerle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın  samimi sohbeti objektiflere yansıdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum