Avrupa ve ABD'de havalimanlarındaki kriz derinleşiyor

Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerdeki havalimanlarında personel yetersizliğinden dolayı birçok uçuş iptal edilirken, yolcular uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Avrupa ve ABD'de havalimanlarındaki kriz derinleşiyor
04 Temmuz 2022 - 08:30
Koronavirüs salgınının etkilerinin azalmasıyla insanlar seyahat etmeye yeniden başlarken, Avrupa ve ABD'deki havalimanlarında yaşanan personel eksikliği, yaz tatili döneminde yeni bir krize neden oldu.
 
Salgın döneminde durma noktasına gelmesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayan hava yolu sektörü, personel sıkıntısıyla ve grevlerle karşı karşıya bulunuyor.
 
Havalimanlarında birçok alanda personel sıkıntısı var
Avrupa ve ABD'deki havalimanları ve hava yolu şirketleri, yer hizmetleri, güvenlik personeli ve uçuş görevlileri dahil olmak üzere tüm alanlarda ciddi bir personel yetersizliğiyle mücadele ediyor.
 
Birkaç Avrupa hava yolu şirketi ve havaalanlarında son haftalarda grevler görülürken, gelecek ay daha fazla seyahat kesintisi bekleniyor. Londra, Amsterdam, Roma ve Frankfurt gibi şehirlerdeki büyük havalimanları uçuş iptalleri ve uzun yolcu kuyruklarıyla uğraşmak zorunda kalıyor.
 
Hava yolu sektöründe personel sıkıntısı yaşanan ülkelerde, seyahatler giderek işkence haline dönüşüyor.
 
Avrupa ve ABD de havalimanlarındaki kriz derinleşiyor #1
 
Hava koşulları ve vakalardaki artış, ek baskı oluşturuyor
AA'nın haberine göre; hava yolu şirketleri yüksek yolcu hacmi nedeniyle aksamalara ve daha uzun bekleme sürelerine karşı uyarırken, havalimanında personel yetersizliği nedeniyle bazı uçuşların iptal edilmesiyle yolcular evlerine geri dönmek zorunda kalıyor. Bazen uçuşlar son dakikada iptal edilmek zorunda kalındığından bazı yolcular, havalimanına gelene kadar uçuşlarının iptal edildiğini bilmiyor.
 
Kovid-19 krizi sırasında birçok çalışan işini kaybederken, son haftalarda hava koşulları ve Kovid-19 vakalarının artması hava yolu sektöründe ek baskı oluşturuyor.
 
Bazı hava yolu şirketleri uçuşları önceden iptal ederek aksamaları en aza indirmeye çalışırken, havaalanlarındaki hizmetlerin aksamasıyla yolcular saatlerce beklemek zorunda kalıyor.
 
Hava yolu şirketleri hizmetlerini uçuş planına göre yürütmekte zorlanırken, uçuş iptalleri yeni normal haline geliyor.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum