Bilim Kurulu üyesi İlhan, normale dönüş için güz başını işaret etti

Aşılama tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, eylül ayı başında toplumsal bağışıklığa ulaşılabileceğini söyledi.

Bilim Kurulu üyesi İlhan, normale dönüş için güz başını işaret etti
16 Haziran 2021 - 01:35
Aşılama tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, eylül ayı başında toplumsal bağışıklığa ulaşılabileceğini söyledi. İlhan, "Dışarıda fiziksel mesafeye dikkat ederek, belki çok rahat yerlerde maske de kullanmayarak, aşımızı da olduğumuz takdirde güz dönemi başında daha normale döneceğimizi söylemek mümkün" dedi.

İlhan, vefat sayısının vaka sayısına oranla hızlı düşmediğine vurgu yaparak, "Buradaki iyiye gidiş içinde vatandaşların bireysel önlemlere uyması ve artık giderek yaş ve meslek gruplarına göre açılan aşılarda bir an önce aşısını olmasının önem arz ettiğini, bu iki bileşen ile beraber bu noktaya kadar geldiğimizi ifade etmek gerekiyor. Halen günde 50 civarında vatandaşımız koronavirüsten vefat ediyor. Maalesef vefat sayısı o kadar hızlı düşmüyor. Vaka sayısı 60 binlerden 5 binlere geldi ama vefat sayısının 400'lerden 50'lere gelmesi için çok fazla zaman gerekti" dedi.

"50 MİLYONUN ÜZERİNDE AŞILAMA GEREK"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

 

"TEMİZ HAVA AVANTAJI VAR"

"DIŞARIDA MASKE TAKMAK GEREKMEYEBİLİR"

YORUMLAR

  • 0 Yorum