Çocuklar sokaklarda dilencilik yapmaktadır

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği” dolayısıyla Arnavutluk, Bosna Hersek, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Lübnan, Makedonya ve Suriye gibi ülkelerden 120, Van, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Batman, Adana ve Şanlıurfa gibi illerden gelen 350 yetim çocuk, İstanbul Boğazı’nda tura çıkarıldı.

Çocuklar sokaklarda dilencilik yapmaktadır
23 Nisan 2015 - 20:28 - Güncelleme: 23 Nisan 2015 - 20:42

350 yetim çocuğun boğaz turu yaptığı saatlerde Milliyetçi Hareket Partisi Sultangazi İlçe Teşkilatı’da zehir zemberek bir açıklamada bulundu. MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, “AKP yüzünden komşu ülkelerinin çocukları sokaklarda dilencilik yapıyor. Bundan dolayı Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği’ni protesto ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel imzasıyla yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Sultangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında “Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği” düzenliyor. Program kapsamında; Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden 470 yetim, Sultangazi’ de biraraya getirilecek.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu programı protesto ediyoruz.

 Gerekçeleri ise;

1) Dünya ülkelerindeki özellikle de başta Suriye, Libya, Irak, Filistin, Kerkük, Mısır, Ürdün gibi ülkelerde karışıklık çıkartan, o ülkelerin içişlerine müdahale eden, ülkelerinin işgal edilmesine, talan edilmesine  AKP  iktidarı  ve BOP eş başkanı sıfatı ile Sayın Tayyip Erdoğan sorumludur.

2) AKP  yüzünden başta  komşu ülkelerin çocukları sokaklarda caddelerde dilencilik yapmaktadır.

3) AKP’nin kamuoyunu kandırmak adına düzenleyeceği  yetim çocukları gezdirmek adına yapmak istediği yat gezisi yaptıkları ile tezat oluşturmaktadır.

Suriye,Irak,Kerkük,Mısır,Libya ve Ürdün’den gelen savaş sebebinden yetim kalan çocukların yüzlerine nasıl bakacaklar. Dünya yetimlerinin tek ihtiyacı kendi ülkelerinde, kendi evlerinde ailesinin yanında özgürce yaşamaktır.

Dünya Yetimlerinin müsebbibi olan AKP iktidarının özellikle de Sultangazi Belediyesi’ nin Yat gezisini, yemek davetlerini protesto ediyoruz.

MHP olarak dünya çocuklarının, özgürce yaşayabilecekleri ülkelerine kavuşmalarının takipçisi olacağız

YORUMLAR

  • 0 Yorum