SULTANGAZİ'DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. Yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sultangazi’de kutlamaların adresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Tesisleri oldu

SULTANGAZİ'DE 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan 2015 - 20:21 - Güncelleme: 23 Nisan 2015 - 20:42

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. Yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sultangazi’de kutlamaların adresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Tesisleri oldu. Buradaki kutlamalara Sultangazi Belediyesi’nin konuğu olan dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen yetim çocuklar da katıldı. Törenin ardından yetim çocuklar,  “Dünya Yetimler Hatıra Ormanı”nda fidan diktiler. Burada kurulan tuvallere ise kendi hayal dünyalarını çizdiler.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümü Sultangazi’de coşkuyla kutlandı.  Etkinlikler,  Ali Cevat Özyurt  İlkokulu’nda Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Kutlamalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Tesisleri’nde devam etti.  Etkinliklere; Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SULTANGAZİ’NİN ÖZEL MİSAFİRLERİ

Kutlamalarda Sultangazi’nin özel misafirleri de vardı. Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği, “Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği”ne katılmak üzere Arnavutluk, Bosna Hersek, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Makedonya ve Suriye’den gelen yetim çocuklar ile Sultangazi, Adana, Van, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Batman, Adana ve Şanlıurfa gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen toplam 354 yetim çocuk da katıldı.

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, günün anlam ve önemine belirten konuşması ile başladı. Törende konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “23 Nisan sizin bayramınız. O gün milletimizin, bütün dünyaya var olduğunu ve egemenliğini ilan ettiği önemli bir gün. Ve 23 Nisan, dünyada başka bir örneği olmayan, sadece çocuklara armağan edilmiş bir bayram” dedi.

 

DÜNYADAKİ  YETİMLERE KUCAK AÇIYORUZ

sultangazi 23nisan

Konuşmasında dünyanın farklı coğrafyaları ve Türkiye’den gelen yetimlerle 23 Nisan coşkusunun yaşandığını ifade eden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anlamlı bir projeye imza atarak, ‘Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği’ düzenledik. Şimdi yaşamlarımızda yetimlere yer açma zamanıdır. Onların başlarını okşayarak, ellerinden tutarak, bağrımıza basarak yetimliklerinden uzaklaştıralım. Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği’nde dünyadaki tüm yetimlere kucak açıyoruz. Etkinlikler kapsamında ağırladığımız misafirlerimizi, İstanbul’un tarihini ve güzelliklerini yerinde gösterdik. Boğaz turuna katılan yavrularımızla birlikte barış güvercinlerini uçurduk. Buradan Sultangazi Şehir Ormanları’na giderek, birlikte ‘Dünya Yetimler Hatıra Ormanı’nda fidan ekeceğiz. Orada filizlenecek her ağacın dünya barışına ve ulusların kardeşliklerine köprü olmasını diliyorum.”

Törende daha sonra çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere, ilçe protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Öğrenciler ise birbirinden güzel gösteriler sergileyerek; Sultangazililere,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşattı.

ULUSLARARASI YETİMLER HATIRA ORMANI

Törenin ardından protokol üyeleri ve Sultangazi Belediyesi’nin misafiri yetim çocuklar, Sultangazi Şehir Ormanı’na gittiler. Burada oluşturulan “Uluslararası Yetimler Hatıra Ormanı”nda ağaç dikimi yapıldı.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Sultangazi Belediye Başkanı Altunay ve AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile birlikte ağaç fidelerini toprağa diken çocuklar, her fideye kendi isimlerini verdi. Burada kurulan tuvallere ise çocuklar kendi hayal dünyalarını ve İstanbul’a ait izlenimlerini çizdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum