Fatih Dönmez: Mart ayında kendi gazımızı yakacağız

Editör Masası'na konuk olan Enerji Bakanı Dönmez, merak edilen sorulara açıklık getirdi. Karadeniz gazının ne zaman geleceği sorusuna müjdeyi veren Bakan, 2023'ün Mart ayını işaret etti.

Fatih Dönmez: Mart ayında kendi gazımızı yakacağız
12 Ağustos 2022 - 02:48
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Son olarak Abdülhamit Han Sondaj Gemisi'nin Akdeniz'e gönderilmesiyle sondaj çalışmaları daha da desteklenerek ülke gündemine oturmuştu.
 
Yoğunlaştırılan çalışmalara son sürat devam edildiğini vurgulayan Bakan Dönmez, 2023'ün ilk çeyreği için bir müjde verdi.
 
"Mart ayında Karadeniz gazını karada yakmış olacağız"
Müjdesine, "Karadeniz'in altında enerji üssü kuruyoruz." şeklinde başlayan Bakan Dönmez, "Hedefimiz gazı önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde karada yakmak. 2023'ün Mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız." ifadelerini kullandı.Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var"
Fatih Dönmez, geri kalan açıklamalarında, "Biz Akdeniz'de 3-4 yıldır sürekli sismik araştırmalar yapıyoruz, bir yerde bu sismik araştırmalarla yer altının filmini çekiyoruz. Alınan veriler uzmanlar tarafından detaylı analiz ediliyor. Jeolojik analizler yapılıyor. Bunların yorumlanması gerekiyor. Sonra da lokasyon belirleniyor.
 
"4-5 alternatif vardı"
Karadeniz'deki keşfimiz de bizim bu teknik yorumlamalar da dahil keşfe kadar geçen süreç tamamen bizim insan kaynağımızla oldu. Burada da aynı şekilde değerlendirmeler yapıldı. 4-5 alternatif yer vardı fakat burası üzerinde karar kılındı.
 
Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız. Proje takviminde bir aksamaya müsaade edemeyiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum