Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan: Anlaşma ve ateşkes yok!

İşgalci İsrail ile yapılan görüşmelerle ilgili konuşan Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan herhangi bir anlaşmanın ve ateşkesin olmadığını ifade etti.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan: Anlaşma ve ateşkes yok!
05 Şubat 2024 - 03:49 - Güncelleme: 05 Şubat 2024 - 03:51

İşgalci İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes görüşmeleri devam ederken, gelinen noktada bir ateşkes anlaşmasının olmadığı ortaya koyuldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan görüşmeler sonucunda bir ateşkes anlaşmasına varıldığına yönelik iddialar ve haberler ortaya çıkmıştı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan İsrail ile Gazze Şeridi’ne yönelik ateşkesin söz konusu olmadığını belirtti.

ATEŞKES ANLAŞMASI YOK

 Hamdan, şu anda nihai bir anlaşma olmadığını, ancak Hamas'ın teklif ve öneriler aldığını söyledi. Yapılan tekliflerin değerlendirildiğini dile getiren Hamdan karar alma sürecinde Filistin halkının çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu belirtti.

BİZİM ODAK NOKTAMIZ İŞGAL GÜÇLERİNİN BÖLGEDEN ÇEKİLMESİ

Anlaşma taslağı konusundaki tutumlarına "Bizim odak noktamız İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik tüm saldırılarını durdurması ve tüm işgal güçlerini bölgeden çekmesidir" sözleriyle dikkat çeken Hamdan "Gazze halkı üzerindeki 17 yıllık ablukanın kaldırılması, yeniden inşa çabaları ve önemli bir esir değişimi için çalışıyoruz" diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum