İGÜ li ÖĞRENCİLER PSİKOLOJİK ŞİDDETTE HAYIR DEDİ

İGÜ’LÜLER İLETİŞİM FESTİVALİNDE “FARKINDAYIM, BİLİNÇLENİYORUM, DUYGUSAL ŞİDDETİ ENGELLİYORUM!” SLOGANIYLA PSİKOLOJİK ŞİDDETTE HAYIR DEDİ

İGÜ li ÖĞRENCİLER PSİKOLOJİK ŞİDDETTE HAYIR DEDİ
22 Mayıs 2022 - 19:22 - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 - 19:26


“Çalışmanın araştırma sonuçlarına baktığımda tüm üniversitelere örnek olacak bir farkındalık projesi olduğunu düşünmekteyim.”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri duygusal şiddet ve flört şiddetinin karşısında durarak farkındalık yaratmak amacıyla İGÜ İletişim Festival’i kapsamında “Farkındayım, Bilinçleniyorum, Duygusal Şiddeti Engelliyorum!” sloganı ile sosyal sorumluluk kampanyası düzenledi. Kampanya davetli konuşmacısı olan Psikoterapist Şeyda Canbay çalışmanın önemine dikkat çekerken konu hakkında önemli söylemlerde bunundu. Canbay “Fiziksel şiddete kıyasla duygusal şiddetin sınırlarını belirlemek çok daha zordur. Birçok kişi fark etmese bile psikolojik şiddete maruz kalmakta ve manipüle edilmektedir. Duygusal şiddetin ne olduğu hakkında bilinçli olmak bu problemin ilerlemesinin önüne geçecektir. Bir şeyin hakkedildiği için ödül beklemek de yanlış, yapılan bir eylem, söz karşılığında ceza beklemek de yanlış. Bunun başka bir yolu mutlaka var. Sağlıklı ebeveynler yetişerek demokratik koşulları çocuklarına sağlamaları gereklidir. Bu bağlamda “Farkındayım, Bilinçleniyorum, Duygusal Şiddeti Engelliyorum!” projesi gibi projelerin çoğalması ile gelecek genç nesil için son derece önemli” diyerek tüm ekibi kutladı. Seminer sonrasında sergi alanında projenin öğrencileri tarafından çekilmiş olan, duygusal şiddeti anlatan fotoğraf sergisi incelenirken proje kapsamında gerçekleştirilen anket araştırması sonuçları dikkatleri çekti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri Gurbet Aslan, Vildan Yelkenci, Yağmur Çeltük, Rabia Çöl, Melike Vural, Büşra Fırat, Ömer Faruk Güzeloğlu ve Furkan Karadeniz tarafından organize edilerek proje kapsamında gerçekleştirilen araştırma, duygusal şiddet ve flört şiddetinin anlamı, türleri ve farkındalığının ölçülmesi hedeflemekte. Ortaya çıkan bulgulara genel olarak bakıldığında, 20-25 yaş arası genç hedef kitle grubunun büyük bir yüzdesi duygusal şiddet ve flört şiddetinin uğradığının ve uğrattığının farkında değil. Yine aynı şekilde ortaya çıkan söz konusu problemler aile içinde ve toplumun genelinde normalleştirilmiş durumda.   Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı, Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay'ın koordinatörlüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi Genel Koordinatörü Oktay Arslan, Psikoterapist Şeyda Canbay ve Avcılar Belediye Başkan Vekili Ekincan Taşdan’ın davetli olarak katıldığı organizasyonda Psikoterapist Şeyda Canbay, çalışmanın araştırma sonuçlarından yola çıkarak diğer üniversitelerde farkındalık yaratmak için örnek bir proje olduğunu  dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum