İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ; İLETİŞİM FESTİVALİ'NDE ATMADI, RENKLENDİRDİ!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından İletişim Festivali dahilinde geçekleştirilen ‘Atma, Renklendir!’ projesi kapsamında ortaya koyulan seminerde çevresel sürdürülebilirlik kavramının önemine vurgu yapıldı.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ; İLETİŞİM FESTİVALİ'NDE ATMADI, RENKLENDİRDİ!
22 Mayıs 2022 - 15:14 - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 - 15:22

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından İletişim Festivali dahilinde geçekleştirilen ‘Atma, Renklendir!’ projesi kapsamında ortaya koyulan seminerde çevresel sürdürülebilirlik kavramının önemine vurgu yapıldı. Burak Dönmez, Duygu Selvi, Emre Güzel, Ezgi Daniş, Fatma Melis Öztürk, Gülten Rastgeldi, Güray Berber, Karahan Erdal, Selin Tekin ve Tolga Kartal isimli öğrenciler tarafından organize edilen proje kapsamında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında ortaya çıkan bulgular dikkat çekici. Yapılan araştırma katılımcıların,geri dönüşüme katkı sağlamadıklarını, atıkları ayrıştırmaya dikkat etmediklerini, atıkların ayrıştırılması konusunda ve hangi atıkların geri dönüştürülmesi konusunda bilinçli olduklarını düşünseler de evlerinden çıkan çöplerin pet şişe, abur cubur paketleri gibi atıklar için bilinçli olmadıklarını ortaya koymakta. Araştırma sonuçlarını Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile paylaşılması sonucu, genç nüfus üzerinde farkındalık yaratılması amaçlı seminer organize edildi. Projenin çok önemli olduğunu altını çizen Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynel Suna “Avcılar Belediyesi olarak bizim ilçemizdeki bir üniversitede gençlerimizin böyle çalışmalar ortaya çıkarmaları çok değerli, bizden ne zaman destek isterlerse her zaman yanlarındayız” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
16 Mayıs 2022 Pazartesi günü İGÜ Orditoryum’da düzenlenen seminerde Avcılar Belediyesi Çevre Komisyonu Meclis Üyeleri, Tuncay Gündüz, Gözde Katıkçı, Çevre ve Kontrol Müdürü Onur Kaya, Kent Kültür Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Durmuş ve Emine Aydemir katkıda bulunurken, davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi Emre Remzi Gürşen tehlikeli atık yönetimi sınıfında yer alan atık ilaçların toplanması ve bertarafı ile ilgili avcılar ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm sürecine bağlı olan asbest süreç yönetimi hakkında, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi Samet Dinç sıfır atık yönetmeliği kapsamında bulunan ambalaj atıklarını geri dönüşüme katkı sağlamak konusunda tüketicileri bilgilendirmede bulundu. Araştırmanın çok boyutlu etkisi göz önünde bulundurularak, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Süleyman Ayaz sıfır atık yönetmeliği kapsamında tehlikeli atık sınıfında yer alan  atık yağların uygun şekilde toplanarak bertarafı ve geri dönüşüme kazandırılması hakkında bilgilendirme yaparken, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kimyageri Engin Çelik sıfır atık yönetmeliği kapsamında sıfır atık eğitim programı hakkında, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi Gizem Akdoğan sıfır atık yönetmeliği kapsamında elektrik ve elektronik atıkların geri kazanımı hakkında, Avcılar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Su Bilimleri Mühendisi Aslan Kılıç sıfır atık yönetmeliği kapsamında su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği hakkında bilgilendirmede bulundu.
Seminerin sonunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen görsel sergide; plastik atıklardan tasarlanan geri dönüştürülmüş saksılar, atık giysilerden tasarlanan elbise, elektronik atıklardan tasarlanan süs eşyaları ve geri dönüştürülmüş atık yağlar katılımcıların dikkatini çekti. Görsel sergi alanına konumlandırılan afişlerde geri dönüşüm hakkında bilgilendirici yazılara yer verildi vegörsel sergi alanına konumlandırılan “Geri Dönüşüm Varsa…” yazılı pankarta öğrenciler ve katılımcılar tarafından günün öneminin altını çizmek adına sloganlar yazıldı. İGÜ UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinden Selin Tekin “Çevresel sürdürülebilirliğe farkındalık yaratmak üzere “Atma, Renklendir!” mottosuyla harekete geçtik. Mezun olduktan sonraki sürecimiziçin bizlere fayda sağlayacak son derece önemli bilgiler edindik. Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay Hocam ve Avcılar Belediye’si başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza bizlere verdikleri destek için sonsuz teşekkür ederiz” diyerek duygularını dile getirdi. Projeye gönüllü olarak tam destekte bulunduklarını belirten Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Kamil Kaya “Bizim çocukluğumuzda su içtiğimiz yerlerden bugün su içemiyoruz, çevre gün geçtikçe daha hızlı kirleniyor. Bu durum çok üzücü. Öğrencilerimizin böyle anlamlı projeler ile var olması gurur verici, onları tüm kalbimle destekliyorum” diyerek duygularını belirtirken, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “İsraf etmemenin bizim kültürümüzde son derece önemli yeri var. Biz aslında yüzyıllardır geri dönüşümün önemini bilen bir milletiz. Bugün gelinen noktada öğrencilerimizin böyle projeler ortaya koymasından mutluluk duyuyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum