İspanya'da enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin enerji tasarruf planı yürürlüğe girerken uygulamada aksaklıklar olduğu görüldü. Kurallara bazı yerlerde uyulurken bazılarında ise uyu lmadığı belirtildi.

İspanya'da enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi
12 Ağustos 2022 - 02:41
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri devam ediyor.
 
İki ülke arasında çıkan savaş, sadece tarafları değil tüm dünyayı olumsuz etkiledi.
 
Özellikle enerji alanındaki gelişmeler, dünyayı krize sürükledi.
 
Rus gazı ve petrolüne bağımlı olan Avrupa, Rusya'nın gazı kesmesi sonucu artan enerji maliyetleri karşısında tasarrufa geçmeye başladı.
 
Avrupa kış hazırlıklarını sürdürüyor
Yaz ayları dolayısı ile hafif geçen sürecin kış aylarında büyük problemlere neden olması beklenirken ülke yönetimleri, vatandaşlarını kışa hazırlamaya şimdiden başlamış durumda.
 
İspanya tasarrufa başladı
Öte yandan İspanya'da, sol koalisyon hükümetinin belirsizliklere ve tartışmalara yol açan enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi.Kurallara uyulmadı
Enerji tasarrufu kapsamında, kamu binalarında, ticari alanlarda, büyük mağazalarda, havaalanları, tren ve otobüs garları gibi ulaşım altyapılarında, kültürel alanlarda, otellerde klima kullanımının yaz boyunca 27 derece ile sınırlandırılması, ayrıca saat 22.00'den sonra kamu binaları, mağazalar ve alışveriş merkezlerinin vitrinlerinin ışıklarının kapatılması gerekiyor.
 
Yeni kurallara bazı yerlerde uyulduğu, bazılarında ise uyulmadığı dikkati çekti.Plana uymayanlara 100 milyon euroya kadar para cezası kesilecek
Mağaza, restoran ve otel işletmecileri basına yaptıkları açıklamalarda, daha açık bilgilendirme ile tam uygulama için zaman istedi.
 
Enerji tasarrufu planına uymayanlara 60 bin eurodan, çok ciddi ihlaller olması halinde 100 milyon euroya kadar para cezası getiren hükümet yetkilileri ise amaçlarının ceza kesmek olmadığını, gerekli esnekliğin gösterileceğini açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum