Emin Kan

Emin Kan

Enflasyon 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Hakkında

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 61,14'le son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

Türkiye’de son aylardaki yüksek enflasyon pek çok ürünün fiyatlarında da hissediliyor. Başta temel gıda ürünleri ve akaryakıt olmak üzere pek çok ürüne peş peşe zam geliyor. Son beş aylık süreçte benzin ve motorine yaklaşık yüzde 100 zam geldi. Makarna ve una yapılan zam oranı da yüzde 100’e yaklaşırken zeytinyağı ve tereyağı gibi ürünlerin fiyatları da yükselmeye devam ediyor.

Son 12 saatte elektriğe, doğalgaza, LPG'ye ve öğrenci harçlarına insanı ağlatacak derecede zamlar geldi. Kimimiz hala bu  zamların şokunu üstünden atamadı, kimimiz de ilk şokun ardından tepkisini sosyal medyadan dile getirdi.

Zam haberlerini okurken malum gazeteler 'Türkiye doğalgazda en ucuz üçüncü, elektrikte yedinci ülke konumunda' haberi ve Süleyman Soylunun 'ekonomi temmuzda öyle bir şahlanacak ki, Almanya'sı, Fransa'sı, Amerika'sı çatlayacak, patlayacak' söylemi de hatırlanınca birçoğumuzun sinir katsayısı birkaç kat daha arttı.

Yine birileri marketçileri fırsatçılıkla suçlarken bilmiyor ki esnaf sattığını yerine koyamıyor.!
Daha ne olsun.?
Nakliyesiydi falan derken.
Domino etkisi.!
Oluyor..!
Hem niye sadece marketçiler fırsatçı.?
Diğerleri ne oluyor.?

Alım gücünün azalması akaryakıt gıda temel ihtiyaç kaynaklarına gelen onca zamlardan sonra insanların ekonomik sıkıntılar çektiğini görmekteyiz bu nedenle mevcut hükümetin bir an önce asgari ücrete ek zam yapılması gerektiğini  düşünüyorum..!