Emin Kan

Emin Kan

Enflasyon 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Ekonomik Kriz

15 Nisan 2022 - 01:39

Ekonomik kriz nedeniyle icra dairelerindeki dosyalar artış göstermeye devam ediyor. Krizin etkisiyle 24 milyona dayanan icra dosya sayısı Ocak ayından bu yana 2.2 milyon arttı.

Türkiye’de ekonomik kriz nedeniyle icra dairelerindeki dosyalar artış göstermeye devam ediyor. Krizin etkisiyle 24 milyona dayanan icra dosya sayısı yılbaşından bu yana 2.2 milyon artış gösterdi. 19 Mart 2022 itibariyle toplam açık icra dosya sayısı ise 23 milyon 525 bin seviyesini görerek rekor kırdı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 1 milyon 775 bin seviyesindeydi. 2008 yılında 8 milyon olan icra dosyası sayısı o tarihten bu yana 3 kat artarak 24 milyona dayandı. UYAP verilerine göre, 19 Mart 2022 itibariyle toplam açık icra dosya sayısı ise 23 milyon 525 bin seviyesine ulaştı

Yani dört katı arttı. Benim icrada toplam yedi tane dosyam var. Bunların çoğu kredi kartı borcu. Ekonomik koşullardan dolayı ödeyemedim” dedi. Bankaların da kendisine kredi vermediğini anlatan vatandaş , “Önceden sokaklarda kredi kartı dağıtıyorlardı. Herkesi borca alıştırdılar şimdi de insanlar borçlarını ödeyemiyor. Eskiden eşinden, dostundan borç alıyordun şimdi o da yok. İnsanlar mecburen bankalara borçlanıyor. Bir çocuğum var, eşim ev emekçisi. Kirada oturuyoruz. Ben beş senedir icrayla boğuşuyorum” diyor.

Patates üreticisi bir yurttaş, sıkıntıları şöyle dile getirdi:
“Bu ürettiğimiz malları satamıyoruz. Sayın Bakan neredesin? Size oy verdim. Siz bizim bugünlerde derdimizi dinleyeceksiniz. Ben malımı satamıyorum. Zararına satacağım ama satamıyorum, neredesiniz? Sayın Cumhurbaşkanı, bizim arkamızda neden durmuyorsunuz? Oylarımız boşa gitti. Bizimle niye ilgilenmiyorsunuz? Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Boçlarımızın günü geldi, icra kapıya dayandı, ne yapacağız, nasıl ödeyeceğiz? Bizimle ilgilenin. Sizin vekilleriniz gelmiyor, oy verdiğimiz vekiller derdimizi sormaya gelmiyor. Nerede bunlar? Gelin, bir derdimizi sorun.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum