FİDAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın canlı yayın konuğu olduğu CNN Türk kanalında gazeteci Akif Beki, CNN Türk Ankara Bürosu ekibinden Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak verdikleri bir haberi Arınç'a aktararak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edeceğini açıkladı. Hemen arkasından Hakan Fidan'ın istifa haberi geldi.

FİDAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
07 Şubat 2015 - 03:49

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın canlı yayın konuğu olduğu CNN Türk kanalında gazeteci Akif Beki, CNN Türk Ankara Bürosu ekibinden Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak verdikleri  bir haberi Arınç'a aktararak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa edeceğini açıkladı. Beki'nin Arınç'a "sizin için de sürpriz bir haber miydi?" şeklindeki sorusuna anında "evet" yanıtını verdi.

Fidan'ın istifa haberini CNN Türk'te canlı yayında alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise bundan oldukça rahatsız olduğu gözlendi. Karardan ne kadar habersiz olduğu her halinden belli olan Arınç, istifa haberini duyunca büyük şaşkınlık yaşadı.
Bülent Arınç'ın tepkisini soran Akif Beki'ye Arınç, "Bence doğru değil" diyerek cevap verdi.

Arınç, Fidan'ın şu an yaptığı görevde kalmasının daha doğru olduğunu savunarak bunun hükümetin değil kendi görüşü olduğunu vurguladı.
İSRAF OLARAK GÖRÜRÜM

Arınç konuyla ilgili "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" yorumunda bulundu.
İSTİFA EDECEĞİNİ ZANNETMEM

Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevindeyken IŞİD'in elindeki 49 Türk rehinenin kurtarılmasında oynadığı rolü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na halen bir çok eksik olmasına rağmen kattığı pek çok şeyi de hatırlatan Arınç, "Bu başarılara imza atmış birinin vekillik isteyeceğini zannetmem" dedi.

Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:
NE İŞİN VAR PALAMENTODA?

"Ben yaptığı görevin önemli bir görevin olduğunu düşünüyorum. Sıradan bir vekil olarak kalacaksa Başbakan olması mümkün değil. Önümüzdeki dönemin Başbakanı bellidir. Doğru mudur? Bana göre o da yanlıştır. Bakan olabilir mi? Her bakanlık için uygun değildir. Sadece milletvekilliği için hiç gerek yok. Ne işi var parlamentoda? Kendime rakip olarak görmüyorum. Sevdiğim için söylüyorum.
Bu konuşmanın ardından Hakan Fidan'ın istifa ettiği haberi geldi.
 
Başbakanlık kaynaklarına göre, Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı görevinden 2015 seçimleri için milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.
 
Hakan Fidan Başbakan'a 10 Şubat'ta geçerli olmak üzere istifasını sundu.

SOSYAL MEDYADA YİNE DALGA KONUSU OLDU!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Hakan Fidan'ın görevinden istifa edip milletvekili adayı olmasıyla ilgili yaptığı yorum sırasında kullandığı ifadeler, CNN Türk'te alt bantta gösterilirken Hakan Fidan'ın istifa haberi gelmesi sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konular arasında girdi.

Arınç'ın bu durumu Twitter'da ve sosyal medyada alay konusu oldu.

"BENDE PERDE ARKASI YOK"
 
Programa telefonla bağlanan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hakan Fidan'ın Başbakan'a istifasını sunduğunu açıklamasının ardından Arınç, "Perde arkası yok yorum yok bende" diyerek konu hakkındaki sözlerini bitirdi.
 
ZAMANLAMASI MANİDAR!

Öte yandan Hakan Fidan'ın istifasının, 7 Şubat 2012'de yaşanan 'MİT krizi'nin yıl dönümüne denk gelmesi de dikkatlerden kaçmadı. Haber ajansları Başbakanlık Kaynakları'na dayandırdıkları bilgiyi 7 Şubat 00:12'de servis etti.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum