Motad dan Özel Gençlere Özel Program

MOTAD VE TÜRKİYE DOWN SENDROMU DERNEĞİ TÜRKİYE’NİN İLK DİJİTAL DEFİLESİ İLE TÜRKİYENİN ÖZEL YETENEKLERİNDEN GELECEĞİN TASARIMCILARINI YETİŞTİRİYOR."

Motad dan Özel Gençlere Özel Program
23 Mart 2021 - 15:28 - Güncelleme: 23 Mart 2021 - 15:38

MOTAD TÜRKİYE’NİN ÖZEL YETENEKLERİNİN GELECEĞİN TASARIMLARINI OLUŞTURDUĞU İLK DİJİTAL DEFİLESİ İLE TÜRK MODASEVERLERE İLHAM VERMEYİ HEDEFLİYOR.
 
Kurucu Başkanımız Betül Eren Işık’ın anlatımıyla; Biz MOTAD (Moda ve Tasarım Derneği) olarak, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyleToplumsal farkındalığı oluşturmak amacımızla, Türkiye’nin toplumsal değerlerini güçlendirmek ve Down sendromlu genç tasarımcılarımıza olağanüstü bir deneyim yaşatmayı hedefledik.
 
Türkiye Down Sendromu Derneği ile birlikte Down sendromlu gençlerin tasarımları ve Banu Noyan koreografisiyle hazırlanacak  dijital defilemizin Türkiye’de bir ilk olarak hafızalarda yerini alacağı inancındayız.
 
Biz MOTAD (Moda ve Tasarım Derneği) olarak, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle topluma olan sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek arzusuyla, bir yandan bu önemli konuda toplumsal farkındalığı oluşturmayı hedeflerken, diğer yandan - Down sendromlu gençlere bambaşka bir deneyim yaşatarak, moda ve tasarım dünyasında bende varım! demelerini sağlamak istiyoruz.
 
Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak amacıyla çalışan Türkiye Down Sendromu Derneği ile düzenleyeceğimiz dijital defilemiz Türkiye’de bir ilktir. Bu ve bunun gibi işbirliklerimizi yapmaya devam edeceğiz
 
Koleksiyonumuzu birlikte düşleyip tasarladığımız iki Down sendromlu gencimiz ile onların hayalleri, arzu ettikleri renk, kumaş ve tasarımlardan oluşturduk. 2 gencimize derneğimizdeki tasarımcılarımız eşlik etti. 13 parçadan oluşuyor. Öne çıkan temamız ilham vermek oldu.
 
13 Down sendromlu gencimiz sahneye çıkarak koleksiyonumuza hayat verecek.
 
Bu koleksiyonu onlara özel üretildiği için kendilerine hediye edeceğiz. Ancak bu tasarım yolculuğumuzu devam ettirmek ve birlikte üretmeye devam etmek istiyoruz.
 
Türkiye’de ve Dünya’da bu tasarımlardan oluşan koleksiyonları sunmaya devam edeceğiz.
 
Çeşitli ülkelerdeki STK’larla bağlantı halindeyiz. Ortak defile yapmayı arzu ediyoruz
 
MOTAD Hakkında Kısa Bilgi: MOTAD Derneği, Türkiye'nin Moda & Tasarım kültürüne ve endüstrisine katkı sağlamak inisiyatifi ile bir araya gelmiş "Moda severler" in aşkı, gücü ve inancı ile kurulmuştur.  
Misyonu; Moda & Tasarım Ekosistemindeki kurum ve varoluşların markalaşması ve ticaretlerinin artması için destek vererek ülkemizin istikrarlı ekonomik gelişimini hızlandırmak ve global platformlara yayılmasını sağlamaktır.
MOTAD Yönetim Kurulu ve Kurucu Üyeleri: Moda ve Tasarıma  Türkiye tarihinde kilometre taşı ekleyen modacı ve tasarımcı lider Bahar Korçan, Modayı medyada kitlelere tanıtma konusunu misyon edinmiş ve ciddi katkılı prodüksiyonlara imza atmış Banu Noyan, Modayı Dijital Platforma taşıyarak e-ticarete tanıtarak Türk markalarını teknolojiyle tanıştıran Trendyol'un kurucularından Begüm Tekin, MOTAD'ın kuruluşunda ilk tohumu atan, kurucu başkan, moda endüstrisinde ve ihracatında başarılarla dolu ilkleri imzalayan Betül Eren Işık, Eda Gümüş, Hande Anı Can, Hilal Türkmen, Kübra Yentekün, Meriç Koçak ve Yasemin Öztürk. 

TDSD Hakkında Kısa Bilgi
 
Türkiye Down Sendromu Derneği, Türkiye’nin farklı illerinde şubeleşerek Down sendromlu çocuğu olan ailelerin birleşmesini desteklemiştir. Destekli istihdam, bağımsız yaşam ve eğitim başta olmak üzere; sağlık, toplumsal farkındalık, uluslararası ağ kurulması gibi pek çok farklı konuda çalışmalar yapmaktadır. European Down Syndrome Association Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı ve Down Syndrome International Türkiye Temsilcisi olarak Avrupa'da 35, dünyada 136 ülkenin Down sendromu derneklerine erişimi olan bir sivil toplum kuruluşudur. Engelli Çocuk Hakları Ağı Kurucu Sekretarya Üyesi, Eğitimde Eşit Haklar Platformu Kurucu Üyesi ve Nadir Hastalıklar Ağı Danışma Kurulu Üyesi olarak Türkiye'de engellilik alanında çalışan yüze yakın sivil toplum kuruluşu ile birlikte engelli çocuk hakları alanında da çalışmalar yürütmektedir.
Defileye Katılan Down Sendromlu Gençler:
Barış Kelleci - Emre Gürcan - İrem Aslan - Gözde Uçan- Robert Cem Osborn - Kayra Ekmen- Erdem Dağaşan - Halis Güney- Beyza Erdoğan- Şule İnan - Ahmet Can Karakuş-Özge Altınay - Uğur Gencal oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum