Saadet Partisi'nden Uyuşturucuya Hayır

Saadet Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığına Hayır programına yoğun ilgi gösterildi.

Saadet Partisi'nden Uyuşturucuya Hayır
31 Ocak 2015 - 17:03 - Güncelleme: 31 Ocak 2015 - 17:51

Sultangazi 50. Yıl Kültür Merkezi’nde Saadet Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığına Hayır, Ben İnsanım ve Uyuşturulmayı Reddediyorum” konulu programına Sultangazililer yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü oyuncu Cemal Erdoğan’ın sunuculuğunu yaptığı programda konuşan Saadet Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar, “Dünya üzerinde yaklaşık 243 milyon kişinin kullandığı açıklanan uyuşturucu maddelerde mücadeleyi bir insanlık görevi olarak kabul ediyoruz. Son günlerde ölüm haberleri ile gündeme oturan ve her türlü arz mücadelesine rağmen kullanım oranı giderek artan uyuşturucu kullanımı can yakıcı bir hal almıştır” dedi.

Akpınar : 

Değerli Misafirlerimiz, Değerli basın mensupları,

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Değerli Misafirler,

Gittikçe yükselen, bir toplum sağlığı sorunu olan ve Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde yaklaşık 243 milyon kişinin kullandığı açıklanan uyuşturucu maddelerle mücadeleyi bir insanlık görevi olarak kabul ediyoruz.

Son günlerde ölüm haberleriyle kamuoyunda daha yoğun olarak yankı bulan ve her türlü arz mücadelesine rağmen deneme ve kullanım oranları giderek artan uyarıcı ve uyuşturucu maddeler, bağımlılık alanında karşılaşılan can yakıcı sorun halini almıştır. Gün geçmiyor ki, ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba bağımlı yavrusu için yardım istemesin! Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurum veya merkezin işi olmadığını biliyoruz. Mücadele kamu, özel sektör ve sivil toplum gibi birçok paydaşın ortak çabasıyla tavizsiz bir şekilde yapılmalıdır. Bu bağlamda, uyuşturucu trafiğinin güzergâhı olması yanında, son dönemde “hedef ülke” haline de gelen ülkemizde, güvenlik güçlerinin yıllardır sürdürdüğü arz mücadelesine ilaveten, uyuşturucuyla topyekûn mücadele için hazırlanan yeni bir eylem planının açıklanması önemli bir gelişmedir.

Bağımlılıkla mücadele çabalarına sivil toplumun katılması, madde bağımlılığı sorununda “talebi azaltma ve tedavi” alanlarında daha hızlı ve yaygın bir sonuç almayı beraberinde getirecektir.  

Değerli Misafirler,

Uyuşturucu madde kullanımı ülkemizde ve dünyada son zamanlarda giderek yaygınlık kazandığı gerçeği, yapılan saha araştırmalarından anlaşılmaktadır. Bu artışın sebepleri ve bununla mücadele için yapılması gerekenler aslında hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz.

Değerli Misafirler,

Toplumların çürümesine ve yıkılmasına neden olan uyuşturucu madde kullanma alışkanlığını; tüketim kültürü ve tüketim merkezli hayat tarzı dikkate alınmadan anlamanın ve bu tür maddelerle mücadele etmenin zor olacağı düşüncesindeyiz.

Uyuşturucu ile mücadeleyi; tüketim kültürü, kapitalist ekonomi, insan hayatına dair anlam sorunsalı, toplumsal ve sınıfsal farklılaşma, şehirleşme ve sanayileşmenin getirdiği toplumsal karmaşa, eğlence kültürü, uyuşturucu ve alkol piyasasını elinde tutan sermaye ve suç örgütleri ile medyadan ve ayrıca, modern insanın varoluşsal, sosyal ve psikolojik açmazlarından bağımsız düşünmek mümkün değildir.

Dünya farklı bir yöne gidiyor. Birçok ülke ve toplum büyük bir açmazın içindedir. Tarihî ve kültürel kökleri hala canlı olan, mensup olduğu ahlakî değerleri bir şekilde korumayı başarmış bir Türkiye’nin, geleceği olan gençlerini koruması bir mecburiyettir. Bunun için hiçbir ideolojik ve politik ayrım gözetmeden hep birlikte işbirliği yapmalı, memleketimizi ve gençlerimizi tüketim ve uyuşturucu endüstrisinin kirli tuzağına düşmekten kurtarmalıyız.  Dünyada bazı milletlerin artık ikinci bir şansı yok. Ama bizim hala gidilecek yolumuz, tükenmemiş umudumuz, gerçekleştirilecek ideallerimiz var…

Ama önce gerçeklerle yüzleşmemiz şart. Şimdi Türkiye’deki umumi manzaraya kısaca bakalım:

Bu konuda en çarpıcı ve güncel araştırmalardan biri, 2013 sonunda verileri açıklanan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yaptırdığı bir çalışmadır. İstanbul’da çoğunluğu lise birinci sınıfta okuyan 32.000 lise öğrencisine bağımlılık yapan maddeleri az veya çok kullanma durumları soruluyor. Sonuçta öğrencilerin %45’i sigara, %32’si alkol ve %9’u ise uyuşturucu madde ile tanışmış olduğunu ifade ediyor. Bilinen bir gerçektir ki, yüz yüze sorguda ortaya çıkan kullanım ve bağımlılık oranları gerçek rakamın daima birkaç puan altındadır. Yani, liseli gençlerimiz arasında her on çocuğumuzdan birinin uyuşturucu maddeyi en az bir kez kullandığı görülmektedir. Gençlerimiz, hem de 15 yaş civarındaki gençlerimiz arasında bağımlılık yapan maddelerin bu oranda kabul görmesi, tehlike çanlarının çaldığını işaret ediyor.

Değerli Misafirler,

Bağımlılık mücadelesinde en doğru ve sağlıklı yol, ergen ve gençleri hiç başlamadan önce bu tehlikeden korumaktır. Bu noktada iki temel kurum başat rol oynamaktadır: Aile ve okul. Bu iki  kurumun, ergen ve gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine, enerjilerini doğru mecralarda kullanabilmelerine ve sağlıklı biçimde sosyalleşmelerine imkan verecek şekilde organize edilmeleri bağımlılığı engellemenin en etkin yolu olacaktır. Öte yandan, bir kişinin hayatında bir anlam yoksa veya anlamlı işler yapmıyorsa, bağımlı olmaması için bir sebebi de yoktur. Başka bir ifadeyle, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelenin bir ayağı da insanların modern dünyadaki anlam sorununu çözmektir. Gençleri kalabalıklar içinde yalnızlaşmaktan korumak, onları hayata bağlayacak bir ideal ve mefkûreye sahip kılmak, hedonist kültürün bütün dayatmalarına rağmen, başkaları için de yaşamanın tadına vardırmak… Bu bağlamda, ailelerle de işbirliğine gidilerek çocuklarımızın ciddi bir ahlaki ve manevi eğitim almasının temin edilmesi gereklidir.

 

Değerli Misafirler,

Bu programın, küresel bir felaket halindeki uyuşturucu madde kullanımına karşı insanlığın ortak vicdani, ahlaki ve manevi değerlerini harekete geçirmeye bir katkı olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle, programa katkıda bulunan başta Cemal Erdoğan beyefendi olmak üzere, 4 Mevsim Tiyatro ekibine, katılımlarıyla şeref veren siz değerli misafirlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

Tüm kurum ve kuruluşlar olarak daha huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla yapılan uyuşturucuyla mücadelenin başarıya ulaşması temennisiyle hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum. dedi..

Uyuşturucu kullanımı Türkiye ve dünya da git gide arttığını dile getiren Akpınar, “ Bu artışın sebepleri ve bununla mücadele için yapılması gerekenler aslında hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz” diyerek sözlerine son verdi.

Program da söz alan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bilal Ay, “Ülkemize çok kolayca giren uyuşturucu maddelerinin, zararı son zamanlarda meydana gelen ölümler ile gün yüzüne çıkmıştır. Uyuşturucu sadece kullanan kişilerin sorunu değil, uyuşturucu tüm insanlık için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tehditten kurtulmak için hepimize büyük iş düşüyor” dedi.

Birçok katılımcının ayakta kaldığı ve salonun içerisine giremediği programa Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bilal Ay, Saadet Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar, Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, 4 Mevsim Tiyatro Ekibi, Oyuncu Cemal Erdoğan ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Program sinevizyon gösterisi ve yapılan canlandırmaların ardından son buldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum